Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Vattumannen passar ihop med andra stjärntecken

Hur Vattumannens stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Vattumannens symbol

Vattumannens kärlekshoroskop

Vattumannens kärlek är djup och innerlig, allvarlig som äktenskapslöftet om att älska varann tills döden skiljer dem åt. Vattumannen prisar ärlighet och vill att båda ska veta allt om varandra. Allt.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Vattumannen
ihop med andra stjärntecken

     Vattumannen ihop med Väduren, har mycket lite gemensamt, men Vattumannen har goda chanser att fördra Vädurens svåra karaktär. Däremot är frågan hur stort tålamod Väduren har med Vattumannens tungsinne och allvar. De kan känna stor respekt för varandra, men behöver andra typer av kontakter än den andra kan ge.

       Vattumannen ihop med Oxen, är ett möte mellan materialisten och teoretikern som sällan leder särskilt långt. I grunden har de en oförståelse för varandra, så de kan växa i respekt men mer sällan i intimitet. Oxen pysslar och Vattumannen grubblar. Det kan lätt bli ett rätt dystert förhållande.

       Vattumannen ihop med Tvillingarna, är ett förhållande med viss tjusning. Vattumannen beundrar partnerns lättsamhet, Tvillingen den andras djup och kunskap. De vill gärna stjäla varandras talang och söker sällskap, trivs ihop. Det är dock en relation byggd på olikhet, varför den ensam inte är nog för någon av dem.

       Vattumannen ihop med Kräftan, kan utveckla den djupaste, innerligaste kärlek till varandra, som säkerligen varar länge. Vattumannen får hjälp genom sina depressioner, och Kräftan får vårda och känna sin betydelse.

       Vattumannen ihop med Lejonet, kan lyckas få ihop det, utan att någondera egentligen vet hur. Vattuman kan beundra Lejon på sitt eget vis, vilket kanske inte riktigt är vad Lejonet önskat sig, men det fungerar. Lejonet trivs med att betraktas av partnern och tycker nog att Vattumannens allvar är en hyfsad mantel åt ett Lejon.

       Vattumannen ihop med Jungfrun, trivs utmärkt väl ihop, men det är en relation med få skratt och inga lättsamheter. Jungfrun vill tänka som Vattumannen och Vattumannen finner mycket i Jungfruns kritiska öga.

       Vattumannen ihop med Vågen, finner mycket gemensamt. De kan diskutera djupt och länge om principer och filosofi, och fördjupar med varlighet och engagemang sin relation. Deras förhållande blir som ett kall, en uppgift i livet.

       Vattumannen ihop med Skorpionen, kan lätt bli en djup och långvarig relation. Men det finns en risk, allrahelst för Vattumannen, att inte må uteslutande gott av den. Skorpionen vill gärna fördjupa partnerns dunkelhet och nästan dränka honom i den, och Vattumannens strävan att förstå sin partner är inte riktigt i Skorpionens smak, som vill förbli ett mysterium.

       Vattumannen ihop med Skytten, kan finna något tillsammans, då Skytten beundrar Vattumannens djup och mentala koncentration medan Vattumannen inspireras av Skyttens poetiska, flyktiga karaktär. Men lika gärna kan de glida ifrån varandra, då Skytten skyr partnerns allvar och tungsinne, och Vattumannen ogillar Skyttens hastiga omdöme och halva fanatism.

       Vattumannen ihop med Stenbocken, fungerar i och för sig ihop, om än Stenbock tycker att Vattuman är väl abstrakt och gör berg av teoretisk småsten, och Vattumannen tycker nog att partnern är lite grovhuggen och endimensionell. Ändå kan de ingå ett varaktigt, komplicerat äktenskap.

       Vattumannen ihop med Vattumannen, är två djupa sinnen som försjunker i tillvarons snårigheter och söker de vises sten i varandra. Det kan bli outhärdligt dystert mellan dem och svårt att ta sig ur den gemensamma analysen. Allvaret blir nästan oöverstigligt.

       Vattumannen ihop med Fiskarna, är en lyckad förening av den som tänker, analyserar och förstår med den som söker och lyssnar. Det kräver dock att det fungerar med Vattumannen som läraren och Fisken som eleven. Skevar det i deras försök att leva sig in i de rollerna, vill de nog slippa varandra.


Stjärnbilden Vattumannen. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Vattumannen. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Vattumannen

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Vattumannen och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu