Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Vågen passar ihop med andra stjärntecken

Hur Vågens stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Vågens symbol

Vågens kärlekshoroskop

I kärleken håller Vågen hårt på trohet och de ömsesidiga plikterna. Kärleken kan vara djup som havet och lika överväldigande, men Vågen håller ändå på formerna — och slutar aldrig tvivla på partnerns känslor.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Vågen
ihop med andra stjärntecken

     Vågen ihop med Väduren, är visserligen motsatser i zodiaken, men just därför på något vis snarlika. Vädurens eld och stolthet rimmar inte alltför illa med Vågens principfasthet och övertygelse. Kan de bara finna gemensamma regler och hålla hyfsat sams med varandra — kanske genom yttre fiender — har de goda chanser.

       Vågen ihop med Oxen, har i och för sig inga direkta motsättningar, men det kan hända att Oxen tycker att Vågen är teoretisk, abstrakt och orealistisk, och att Vågen tycker att Oxen är väl krass och principlös. I en relation är det dock troligt att de fungerar som ett intressant och harmoniskt par.

       Vågen ihop med Tvillingarna, har en gemensam grund i sitt huvudsakligen teoretiska, intellektuella väsen. Men Vågen har principer och etik, Tvillingen respektlöshet. Tvillingen kan hålla med Vågens resonemang för samtals skull, men är tämligen likgiltig.

       Vågen ihop med Kräftan, hittar en gemensam nämnare i varandra, vilken är den goda viljan till harmoni, moral och rättvisa. De vill hela världen väl och är ganska övertygade om att vara något av ett perfekt par, ett föredöme för andra.

       Vågen ihop med Lejonet, kan vara förträffligt starka allierade, men bara så länge de inte riktigt har klart för sig sina olika motivationer. Lejonet är stolt, Vågen principfast. Det kan lätt krocka och då spricker förhållandet. Men hittar de ett sätt att respektera varandra, då är de en stark förening.

       Vågen ihop med Jungfrun, kan fungera, såtillvida att Vågen ser helheter och Jungfrun fyller på med detaljer. De vill fungera ihop och lyckas ofta hålla en vägg mot yttervärlden, men innanför den är gräl inte sällsynta.

       Vågen ihop med Vågen, är en relation med mycket fasta regler och föreställningar, som spricker totalt i det ögonblick de finner en meningsskiljaktighet som de inte kan enas i. Är de överens, kräver de att omvärlden ska ställa upp på deras principer, eller vänder de den ryggen.

       Vågen ihop med Skorpionen, bildar ett lustigt par. Vågen vill balans, klarhet och ärlighet, Skorpionen det motsatta. De kan på så vis brottas med varandra en tid, men antingen förlorar den ena, eller så går de snart varsin väg.

       Vågen ihop med Skytten, har egentligen inte mycket gemensamt, men om de enas runt en idé eller ett ideal, finner de varandra med eftertryck och storslagenhet. Då kan de gemensamt tåga mot sitt fjärran mål och vara allierade in i döden. Om bara Vågen accepterar Skyttens behov av viss frihet, och Skytten fogar sig efter Vågens krav på viss foglighet.

       Vågen ihop med Stenbocken, kan gå bra ihop, förutsatt att Stenbockens ambitioner delas av Vågen eller accepteras av denna, och att Stenbocken går varligt och etiskt fram — då är Vågen ett stöd. Annars blir de varandras motståndare.

       Vågen ihop med Vattumannen, finner mycket gemensamt. De kan diskutera djupt och länge om principer och filosofi, och fördjupar med varlighet och engagemang sin relation. Deras förhållande blir som ett kall, en uppgift i livet.

       Vågen ihop med Fiskarna, kan hitta varandra och bli kvar. Fisken finner ett slags ro i Vågens balans och principfasthet. Vågen kan stimuleras av Fiskens foglighet och beundra hans självuppoffring, vilken gentemot Vågen blir ganska skonsam.


Stjärnbilden Vågen. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Vågen. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Vågen

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Vågen och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu