Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Stjärntecken för alla datum

Astrolab från cirka 1370.

Exakt med gradtal för din födelsetid


Är du säker på vilket stjärntecken du har? Här är en kalkylator som beräknar ditt stjärntecken exakt, även gradtalet i tecknet, och ger en länk till webbsidan om just det stjärntecknet.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Räkna ut ditt stjärntecken

Här nedan är formuläret för uträkning av ditt stjärntecken. Fyll i det med din födelsetid (år, månad, dag och klockslag) och tidszonen för platsen där du föddes.

       Om du inte vet vilket klockslag du föddes, skriv 12:00. Då kan det inte bli mer än tolv timmar fel, vilket i och för sig är en hel del — så det är bäst om du tar reda på din födelsetid. Tolv timmar motsvarar en halv grads förflyttning av ditt stjärntecken, så det spelar inte särskilt stor roll förutom precis i början eller slutet på ett stjärntecken.

       Tidszonen anges i timmars avvikelse från UTC (Greenwich Mean Time). "+" är öster om Greenwich och "-" är väster om Greenwich. För Sverige är det UTC+1 (en timma före Greenwich). Om du är född i den tidszon du befinner dig i nu behöver du inte ändra något, för formuläret anger automatiskt den tidszonen.

       När du har fyllt i uppgifterna, klicka på knappen "Ditt stjärntecken" och zodiakhjulet börjar spinna tills pilen står precis vid den punkt solen var när du föddes. Det är ditt stjärntecken. Graden i stjärntecknet (0° till 30°) anges också. Stjärntecknets namn är en länk till texten om ditt stjärntecken.


signLink=https://www.astrologi.nu/[SIGN]/

imagePath=/images/zodiac-wheel-red.png

imagePixelWidthHeight=600

imageRotationOffset=0

resultFractionDigit=1

Stjärnteckenkalkylatorn har skrivits av Stephan Schröder.


Testad

Den här kalkylatorn för stjärntecken, som fungerar för alla datum, är baserad på moderna astronomiska formler för himlakropparnas rörelser (celest mekanik). Jag har jämfört resultaten med de som ges av astronomiska källor, exempelvis The Astronomical Almanac, andra efemerider och avancerade astrologiska program för uträkning av det kompletta horoskopet. Testerna har visat att den här stjärnteckenkalkylatorn stämmer bra på hundradelen av en grad. Därför rundas resultatet av till tiondels grader.

       I denna avrundning ändras dock inte stjärntecken. Det betyder att 29,99° inte rundas av till 30°, vilket skulle innebära 0° i nästa stjärntecken. I stället avrundas det till 29,9°. Detta för att inte fel stjärntecken ska anges. Om detta är värdet du får ska du ändå vara medveten om att dina karaktärsdrag är en kombination av både det tecknet och nästa.

       Ditt stjärntecken är solens position i zodiaken vid den tidpunkt då du föddes, sett från jorden. Det perspektivet kallas geocentriskt. Men det är förstås så att jorden rör sig runt solen, inte tvärtom. Så vad stjärnteckenkalkylatorn räknar ut är jordens position sett från solen (heliocentriskt) — och det exakt motsatta värdet (180°) är solens position sett från jorden, det vill säga ditt stjärntecken (också kallat soltecken).

       Solens diameter sedd från jorden är en halv grad, men dess position anges för solens mittpunkt.

       I astrologi är inte bara stjärntecknet, utan också gradtalet inom detta stjärntecken (mellan 0° och 30°) av betydelse i tolkningen. Därför får du genom kalkylatorn även denna uppgift. Jag hoppas att du har nytta av detta redskap i ditt fortsatta studium av astrologi och ditt stjärntecken.


Många felaktiga kalkylatorer för stjärntecken

En av orsakerna till att jag tog fram denna kalkylkator för stjärntecken är att jag har sett så många felaktiga eller bristande sådana på internet. Det finns mängder av formulär som beräknar stjärntecken för angivet datum (på engelska ofta kallade Zodiac sign calculators), men många av dem är inte alls pålitliga.

       Om du tidigare har använt en annan stjärnteckenkalkylator för att ta reda på ditt stjärntecken, begrunda följande:

  • Stjärnteckenkalkylatorer som inte anger graden i tecknet är otillräckliga och ofta baserade på en grovt förenklad tabell på genomsnittliga stjärntecken för varje datum, som inte tar hänsyn till skottår. Det kan ge dig fel stjärntecken om du är född nära en gräns mellan dem.

  • Stjärnteckenkalkylatorer som inte frågar efter klockslaget för din födelse kan inte ge graden för ditt stjärntecken med någon precision. Om du är född när övergången från ett stjärntecken till ett annat kan du få fel besked.

  • Stjärnteckenkalkylatorer som varken frågar efter din födelseort eller dess tidszon (det räcker med en av uppgifterna) har samma brist som de som inte frågar efter födelseklockslag.

  • Även en del av de stjärnteckenkalkylatorer som frågar efter alla nödvändiga uppgifter kan använda förenklade beräkningar och därför ge resultat som kan vara fel med en grad eller mer. Det gäller tyvärr även en del astrologiska program för uträkning av kompletta horoskop.

       På grund av ovanstående osäkerheter rekommenderar jag att du prövar åtminstone två stjärnteckenkalkylatorer, i synnerhet om du är född nära gränsen mellan två stjärntecken. Om du vill vara riktigt säker, gör så även om den första kalkylatorn du prövar är den här. Försäkra dig då om att de två stjärnteckenkalkylatorerna verkligen är olika. Så många webbsidor har samma kalkylator med bara olika design, om ens det. Det märker du snabbt när du surfar runt lite.


Kommentera och tipsa andra

Du får gärna tipsa dina vänner och andra om den här stjärnteckenkalkylatorn. Var snäll och kommentera det resultat du fick nedan, om du är med i Facebook. Varje feedback uppskattas högt.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu