Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Stenbocken passar ihop med andra stjärntecken

Hur Stenbockens stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Stenbockens symbol

Stenbockens kärlekshoroskop

För Stenbocken är kärleken framför allt ett kitt med vilket man håller ihop relationen och gärna en hel familj. Stenbocken blir kär både i partnern och i vad de kan bygga tillsammans.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Stenbocken
ihop med andra stjärntecken

       Stenbocken ihop med Väduren, kan gott fungera ihop, såtillvida att de båda är aktiva, handlingskraftiga personer med mål för ögonen. De skiljer sig så att Väduren har kraft och Stenbocken förmåga, vilket gör att de inte sällan kan konkurrera och nästan vilja sabotera för varandra.

       Stenbocken ihop med Oxen, är ett slags själsfränder i sitt praktiska sinne, där Oxen närmast står för nuets vardag och Stenbocken för de långsiktiga målen och ambitionerna. De kanske inte helt respekterar varandra. Oxen är väl nöjd med status quo och Stenbocken har kanske aningen överdrivna strävanden, men de är ett stabilt par.

       Stenbocken ihop med Tvillingarna, har svårt att hitta gemensamma nämnare. Tvillingen är ansvarslös men Stenbocken ambitiös. De har svårt att ställa upp på och acceptera varandras karaktärer, och tycker väl båda att den andra inte är i deras smak.

       Stenbocken ihop med Kräftan, fungerar vackert i par, om Stenbocken är den som har den dominerande karriären, så att Kräftan hjälper, slickar hans sår och värnar om honom, och Stenbocken ges kraft att spränga vidare. Är det i stället Kräftans karriär som är den mest storstilade, lär det inte fungera länge, om inte Stenbocken luras att tro att förtjänsten är hans. En lögn som Kräftor i och för sig kan upprätthålla.

       Stenbocken ihop med Lejonet, är båda ganska ståtliga, men Lejonet i sig själv och Stenbocken med vad han vill åstadkomma. Om de kan få ihop sina intressen, så att Stenbocken kan arbeta för Lejonets sak, då går det utmärkt, men annars kan det spricka på att ingen kan ge den andra herraväldet.

       Stenbocken ihop med Jungfrun, har god hjälp av varandra, och trivs utmärkt i en arbetssituation när de har något att uträtta. Stenbocken har stora mål, Jungfrun flit. Tillsammans kan de åstadkomma ting, men det är mer stolthet och målmedvetenhet än kärlek som de känner i sitt förhållande.

       Stenbocken ihop med Vågen, kan gå bra ihop, förutsatt att Stenbockens ambitioner delas av Vågen eller accepteras av denna, och att Stenbocken går varligt och etiskt fram — då är Vågen ett stöd. Annars blir de varandras motståndare.

       Stenbocken ihop med Skorpionen, är karaktärer av väl skilda typer, men inte utan beröringspunkter. Deras förhållande blir säkert slitigt, då Skorpionen arbetar i det fördolda men Stenbocken vill manifestera stort och tydligt. Dock kan mycket konstruktivt komma ut av deras förhållande.

       Stenbocken ihop med Skytten, har nog svårt att hålla sams, såvida de inte finner ett sätt att komplettera varandra. Stenbocken bygger och befäster, Skytten bryter upp och skyndar vidare. Det blir lätt så att Stenbocken försöker hålla Skytten fången, vilket inte håller evinnerligen — men kanske rätt länge.

       Stenbocken ihop med Stenbocken, är två väldefinierade människor med fasta planer och klara rutiner. De upplever sin relation som aningen trång, och oenigheten hittar svårligen sin lösning. Ingen vill kompromissa, båda är starka. Om arbete håller dem upptagna kan de nog hålla sams och visa stor kapacitet, och de vill gärna göra allt för att hålla samman sin relation.

       Stenbocken ihop med Vattumannen, fungerar i och för sig ihop, om än Stenbock tycker att Vattuman är väl abstrakt och gör berg av teoretisk småsten, och Vattumannen tycker nog att partnern är lite grovhuggen och endimensionell. Ändå kan de ingå ett varaktigt, komplicerat äktenskap.

       Stenbocken ihop med Fiskarna, är ett förhållande mellan två som illa förstår varandra. Stenbocken tycker att Fisken är svag och förvirrad. Fisken kan en tid beundra Stenbocken, men tycker nog snart att denna är okänslig och lite skygglappsmässig. Stenbocken kan en tid utnyttja Fisken, som inte skyr sådant, men blir med tiden oroad och irriterad på dess svävande väsen.


Stjärnbilden Stenbocken. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Stenbocken. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Stenbocken

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Stenbocken och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.


Capricorn Zodiac Sign. Astrology book by Stefan Stenudd.

Bok om Stenbocken

Jag har skrivit en hel bok om stjärntecknet Stenbocken och dess betydelse i astrologin. Den är på engelska. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu