Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Skytten passar ihop med andra stjärntecken

Hur Skyttens stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Skyttens symbol

Skyttens kärlekshoroskop

I kärleken är Skytten svårfångad och lika svår att behålla. Känslorna kan väckas men det betyder inte att Skytten följer dem och fastnar i en omfamning. Skytten behöver ständigt förföras på nytt.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Skytten
ihop med andra stjärntecken

       Skytten ihop med Väduren, är båda otåliga väsen, men Väduren ser Skytten som långt bräckligare och har svårt att känna respekt för honom, medan Skytten känner sig klämd, hotad och förtryckt av Väduren. I strävan efter ett fjärran hägrande mål kan de förenas, men Vädurens tålamod kan lätt svikta.

       Skytten ihop med Oxen, känner i och för sig en viss attraktion till varandra, kanske för att de har vad den andra saknar. Oxen känner tryggheten som är så fjärran för Skytten, som i sin tur har det stora perspektivet och rörligheten som Oxen inte förmår. De kan beundra varandra, men någon närmar e relation lär det sällan bli.

       Skytten ihop med Tvillingarna, lever båda på samma höga tempo, men Skyttens drivkraft är strävan och långväga perspektiv. Tvillingens är nyfikenhet och ombytlighet. Därför kan de irriteras av varandra intill fiendskap.

       Skytten ihop med Kräftan, är en relation som knappast blir stilla och stabiliserad. Skytten skräms av Kräftans klo och risken för att fastna i äktenskapet. Kräftan vill dra ner Skytten på jorden och släcka hans inre eld, och lyckas på sitt vis dominera relationen, trots att Skytten har svårt att se att det är så.

       Skytten ihop med Lejonet, är släktingar med olika riktning. Lejonet trivs bra i nuet och som det är, men Skytten vill bort och komma loss. Därför tycker båda lätt att den andra har fått allt om bakfoten. Lejonet kan nog kontrollera Skytten en tid, men snart måste Skytten fly och springa av sig.

       Skytten ihop med Jungfrun, drar åt två olika håll. Jungfrun inåt och till vardagen, Skytten bortåt mot äventyret. De kan vara varandras komplement, men inser kanske sällan hur bra de egentligen fungerar ihop, då de är så illa överens.

       Skytten ihop med Vågen, har egentligen inte mycket gemensamt, men om de enas runt en idé eller ett ideal, finner de varandra med eftertryck och storslagenhet. Då kan de gemensamt tåga mot sitt fjärran mål och vara allierade in i döden. Om bara Vågen accepterar Skyttens behov av viss frihet, och Skytten fogar sig efter Vågens krav på viss foglighet.

       Skytten ihop med Skorpionen, kan i och för sig vara en spännande relation, där Skytten flammar och gnistrar, alltmedan Skorpionen rycker i tåtar och trivs. Det kan dock med tiden frustrera Skytten att känna sig fast i den andras nät, bli manipulerad, och han kan därför vilja bryta sig fri.

       Skytten ihop med Skytten, är två personligheter som inte vill binda sig eller fastna i status quo. Finner de ett sätt att utan bojor ända fungera ihop, då kan relationen bli långvarig — bäst om de förenas i en strävan mot samma fjärran mål.

       Skytten ihop med Stenbocken, har nog svårt att hålla sams, såvida de inte finner ett sätt att komplettera varandra. Stenbocken bygger och befäster, Skytten bryter upp och skyndar vidare. Det blir lätt så att Stenbocken försöker hålla Skytten fången, vilket inte håller evinnerligen — men kanske rätt länge.

       Skytten ihop med Vattumannen, kan finna något tillsammans, då Skytten beundrar Vattumannens djup och mentala koncentration medan Vattumannen inspireras av Skyttens poetiska, flyktiga karaktär. Men lika gärna kan de glida ifrån varandra, då Skytten skyr partnerns allvar och tungsinne, och Vattumannen ogillar Skyttens hastiga omdöme och halva fanatism.

       Skytten ihop med Fiskarna, har nog mycket svårt att gå ihop. En tid kan de förenas, när Skytten strävar mot samma mål som Fisken för ögonblicket söker efter. Men snart ändras deras kurser och de far ohjälpligt isär. Deras relation är hastig, förvirrande och oviss.


Stjärnbilden Skytten. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Skytten. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Skytten

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Skytten och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu