Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Skorpionen passar ihop med andra stjärntecken

Hur Skorpionens stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Skorpionens symbol

Skorpionens kärlekshoroskop

Skorpionens kärlek är dunkel och oviss, och det är för Skorpionen en stor del av tjusningen. Passionen är där och den är ömsesidig, men Skorpionen busar gärna genom att dölja sina känslor, rentav förneka dem.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Skorpionen
ihop med andra stjärntecken

       Skorpionen ihop med Väduren, finner mycket nöje i varandra. Skorpionen förtjusas över Vädurens lättantändlighet och oräddhet, Väduren finner fascination, respekt och dramatik innanför Skorpionens fasta yta. Det är en spännande kombination, mer än någon egentlig förening.

       Skorpionen ihop med Oxen, är så olika att det finns slående likheter mellan dem. Oxen är fjärran från Skorpionens önskan att dramatisera tillvaron och från dennes känsla för det övernaturliga. Skorpionen har å sin sida lite svårt att mäta sig med Oxens praktiska sinne och kapacitet. Gemensamt har de den lugna ytan, behärskningen. Under ytan är de dock olika som natt och dag.

       Skorpionen ihop med Tvillingarna, är oförstående inför varandra men mycket nyfikna. Skorpionen förmår röra om i Tvillingens känslor och tankar — men sällan ordentligt eller långvarigt. Tvillingen vill gärna lyfta på locket till den hemlighetsfulla Skorpionen och titta in. De intresserar varandra.

       Skorpionen ihop med Kräftan, är visserligen båda känsloväsen, men Skorpionen kan inte låta bli att oroa sin partner och locka fram kriser, som Kräftan kämpar för att släta över. Kräftan vill gärna komma inpå Skorpionen, vilket denna har väldigt svårt för att tillåta eller gilla.

       Skorpionen ihop med Lejonet, är sällan utan brytningar och kriser. Skorpionen ser Lejonets sårbarhet och petar gärna i den. Lejonet tycker att Skorpionen mystifierar och larvar sig, så sällan är det stilla mellan dem. Det är inte troligt att de håller ihop så länge, annat än för syns skull.

       Skorpionen ihop med Jungfrun, undviker varandra, då Skorpionen vill leva i mystik och oklarheter men Jungfrun vill bena upp och ha allt klart för sig. Är de ihop kan de verkligen gå varandra på nerverna, och detta med en viss förtjusning.

       Skorpionen ihop med Vågen, bildar ett lustigt par. Vågen vill balans, klarhet och ärlighet, Skorpionen det motsatta. De kan på så vis brottas med varandra en tid, men antingen förlorar den ena, eller så går de snart varsin väg.

       Skorpionen ihop med Skorpionen, blir ett förhållande med mängder av undertryckta spänningar, där båda inte kan låta bli att försöka ställa till det för den andra och båda retar sig på varandras behärskning. Skorpionen vill se känslor flöda omkring sig utan att själv blottas eller dras med. Därför trivs de ganska illa i par.

       Skorpionen ihop med Skytten, kan i och för sig vara en spännande relation, där Skytten flammar och gnistrar, alltmedan Skorpionen rycker i tåtar och trivs. Det kan dock med tiden frustrera Skytten att känna sig fast i den andras nät, bli manipulerad, och han kan därför vilja bryta sig fri.

       Skorpionen ihop med Stenbocken, är karaktärer av väl skilda typer, men inte utan beröringspunkter. Deras förhållande blir säkert slitigt, då Skorpionen arbetar i det fördolda men Stenbocken vill manifestera stort och tydligt. Dock kan mycket konstruktivt komma ut av deras förhållande.

       Skorpionen ihop med Vattumannen, kan lätt bli en djup och långvarig relation. Men det finns en risk, allrahelst för Vattumannen, att inte må uteslutande gott av den. Skorpionen vill gärna fördjupa partnerns dunkelhet och nästan dränka honom i den, och Vattumannens strävan att förstå sin partner är inte riktigt i Skorpionens smak, som vill förbli ett mysterium.

       Skorpionen ihop med Fiskarna, är båda känslobaserade människor, men hos Fisken levs allt ut och han blottar sig gärna. Skorpionen kan lätt frestas att bolla väl hårdhänt med Fiskens sensibilitet, och irriteras av det låga motståndet. Tillsammans har de dock rika upplevelser.


Stjärnbilden Skorpionen. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Skorpionen. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Skorpionen

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Skorpionen och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu