Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Oxen passar ihop med andra stjärntecken

Hur Oxens stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Oxens symbol

Oxens kärlekshoroskop

Det tar Oxen lång tid att bli kär, men sedan varar kärleken väldigt länge. Oxen är trogen, för att inte säga trofast, och bjuder verkligen till för att känslorna ska vara ömsesidiga.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Oxen
ihop med andra stjärntecken

       Oxen ihop med Väduren, är två helt olika livsrytmer. Den hetsiga, sprudlande, mot den sävligt trygga. De kan vara varandras komplement, men så olika att det är svårt att se var de kan möta varandra.

       Oxen ihop med Oxen, är sävlighetens koalition. Det måste ta en väldig tid för deras relation att inledas, utvecklas och avvecklas, under vilken det inte är så mycket känslors yrväder som vardagens trygga lunk. De kan i och för sig fungera väl ihop, men det är inte utan att det för båda kan kännas en aning tråkigt.

       Oxen ihop med Tvillingarna, kan komplettera varandra på så vis att Oxen ordnar och håller tillbaka Tvillingens slarv och spontanitet, liksom Tvillingen livar upp Oxens vardag. Frågan är dock om de med sina olika hastigheter hittar till varandra.

       Oxen ihop med Kräftan, har många goda länkar till varandra. Oxen är den praktiska, pålitliga och trygga, Kräftan den ömmande och kännande. Oxen trivs säkerligen med Kräftans mildhet och Kräftan likaså med Oxens handfasthet.

       Oxen ihop med Lejonet, lär inte vara utan konflikter. Oxen kan tycka att Lejonet är väl självupptagen och överdriver sin egen betydelse. Lejonet kan finna det svårt att riktigt leva ut i deras relation. Där Lejonet vill förgylla vill Oxen tona ner, den första är högrest, den andre jordnära.

       Oxen ihop med Jungfrun, har många goda förutsättningar. De har samma grundsyn på tillvaron, Oxen med den handfast praktiska slagsidan och Jungfrun med en mer teknisk eller intellektuell ton. Oxen kan tycka att Jungfrun är aningen petig, Jungfrun att Oxen är väl oförfinad, men mestadels är de synnerligen överens.

       Oxen ihop med Vågen, har i och för sig inga direkta motsättningar, men det kan hända att Oxen tycker att Vågen är teoretisk, abstrakt och orealistisk, och att Vågen tycker att Oxen är väl krass och principlös. I en relation är det dock troligt att de fungerar som ett intressant och harmoniskt par.

       Oxen ihop med Skorpionen, är så olika att det finns slående likheter mellan dem. Oxen är fjärran från Skorpionens önskan att dramatisera tillvaron och från dennes känsla för det övernaturliga. Skorpionen har å sin sida lite svårt att mäta sig med Oxens praktiska sinne och kapacitet. Gemensamt har de den lugna ytan, behärskningen. Under ytan är de dock olika som natt och dag.

       Oxen ihop med Skytten, känner i och för sig en viss attraktion till varandra, kanske för att de har vad den andra saknar. Oxen känner tryggheten som är så fjärran för Skytten, som i sin tur har det stora perspektivet och rörligheten som Oxen inte förmår. De kan beundra varandra, men någon närmar e relation lär det sällan bli.

       Oxen ihop med Stenbocken, är ett slags själsfränder i sitt praktiska sinne, där Oxen närmast står för nuets vardag och Stenbocken för de långsiktiga målen och ambitionerna. De kanske inte helt respekterar varandra. Oxen är väl nöjd med status quo och Stenbocken har kanske aningen överdrivna strävanden, men de är ett stabilt par.

       Oxen ihop med Vattumannen, är ett möte mellan materialisten och teoretikern som sällan leder särskilt långt. I grunden har de en oförståelse för varandra, så de kan växa i respekt men mer sällan i intimitet. Oxen pysslar och Vattumannen grubblar. Det kan lätt bli ett rätt dystert förhållande.

       Oxen ihop med Fiskarna, kan älska varandra, men inte utan förvirring. Fisken ville gärna känna Oxens ro och vara lika nöjd med livet som den är, Oxen har mycket svårare att se vad Fisken söker eller känner. Fiskens självuppoffrande vilja ser Oxen som nästan pinsam, så det kan bli ett förhållande av enkelriktad kärlek.


Stjärnbilden Oxen. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Oxen. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Oxen

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Oxen och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu