Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Lejonet passar ihop med andra stjärntecken

Hur Lejonets stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Lejonets symbol

Lejonets kärlekshoroskop

Lejon är från början och för alltid kära i sig själva, men de delar gärna med sig av den kärleken. Den partner de känner sig stolta över kan de älska, och den som dyrkar dem vill de aldrig förlora.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Lejonet
ihop med andra stjärntecken

       Lejonet ihop med Väduren, har båda något av samma grundinställning till livet, och om bara Väduren förmår underordna sig Lejonets vilja, kan mycket bli följden — det är bara inte särskilt troligt att Väduren lyckas hålla sig ifrån att provocera och utmana Lejonet.

       Lejonet ihop med Oxen, lär inte vara utan konflikter. Oxen kan tycka att Lejonet är väl självupptagen och överdriver sin egen betydelse. Lejonet kan finna det svårt att riktigt leva ut i deras relation. Där Lejonet vill förgylla vill Oxen tona ner, den första är högrest, den andre jordnära.

       Lejonet ihop med Tvillingarna, kan näppeligen bli något alltför varaktigt, då Tvillingen har svårt att hedra Lejonet så som det vill, och Lejonet kan ha svårt att ta ting så lättvindigt som Tvillingen gör.

       Lejonet ihop med Kräftan, fungerar alldeles utmärkt. Lejonet får den uppmärksamhet han vill ha, Kräftan får någon ståtlig och på sitt vis ganska tafatt att vårda. Det är dock si och så med respekten från Kräftan, som tycker att Lejonet är väl pompös och kanske vill förnedra honom en aning.

       Lejonet ihop med Lejonet, är två som var och en vill härska och dominera. De måste i det närmaste bli en och samma, för att det ska fungera. Tveklöst tycker de tillsammans att inget annat i världen går upp mot dem.

       Lejonet ihop med Jungfrun, är en relation med gnagande, krackelerande skröplighet. Lejonet har svårt att ta den kritik och småaktighet som Jungfrun visar, och Jungfrun ogillar Lejonets pompösa attityd och slarviga förmätenhet.

       Lejonet ihop med Vågen, kan vara förträffligt starka allierade, men bara så länge de inte riktigt har klart för sig sina olika motivationer. Lejonet är stolt, Vågen principfast. Det kan lätt krocka och då spricker förhållandet. Men hittar de ett sätt att respektera varandra, då är de en stark förening.

       Lejonet ihop med Skorpionen, är sällan utan brytningar och kriser. Skorpionen ser Lejonets sårbarhet och petar gärna i den. Lejonet tycker att Skorpionen mystifierar och larvar sig, så sällan är det stilla mellan dem. Det är inte troligt att de håller ihop så länge, annat än för syns skull.

       Lejonet ihop med Skytten, är släktingar med olika riktning. Lejonet trivs bra i nuet och som det är, men Skytten vill bort och komma loss. Därför tycker båda lätt att den andra har fått allt om bakfoten. Lejonet kan nog kontrollera Skytten en tid, men snart måste Skytten fly och springa av sig.

       Lejonet ihop med Stenbocken, är båda ganska ståtliga, men Lejonet i sig själv och Stenbocken med vad han vill åstadkomma. Om de kan få ihop sina intressen, så att Stenbocken kan arbeta för Lejonets sak, då går det utmärkt, men annars kan det spricka på att ingen kan ge den andra herraväldet.

       Lejonet ihop med Vattumannen, kan lyckas få ihop det, utan att någondera egentligen vet hur. Vattuman kan beundra Lejon på sitt eget vis, vilket kanske inte riktigt är vad Lejonet önskat sig, men det fungerar. Lejonet trivs med att betraktas av partnern och tycker nog att Vattumannens allvar är en hyfsad mantel åt ett Lejon.

       Lejonet ihop med Fiskarna, blir säkerligen ett förhållande där Lejonet totalt dominerar och Fisken är oändligt följsam, självuppoffrande. Det är dock lite pinsamt för Lejonet med en så villig undersåte, och det dröjer inte alltför länge innan Fisken känner att Lejonet trots allt inte var den rätta.


Stjärnbilden Lejonet. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Lejonet. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Lejonet

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Lejonet och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu