Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Kräftan passar ihop med andra stjärntecken

Hur Kräftans stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Kräftans symbol

Kräftans kärlekshoroskop

Kräftans kärlek är beskyddande, ungefär som en mors. För Kräftan ska äkta kärlek leda till familjebildning och livslång trohet, annars var det något fel. Kräftan älskar den som behöver Kräftans kärlek.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Kräftan
ihop med andra stjärntecken

       Kräftan ihop med Väduren, ger en viss spänning i det att Väduren kan irriteras av Kräftans beskyddarvilja, och Kräftan frustreras av Vädurens riskabla dristighet. De kan gott behöva varandra, men någon sann harmoni är inte att vänta.

       Kräftan ihop med Oxen, har många goda länkar till varandra. Oxen är den praktiska, pålitliga och trygga, Kräftan den ömmande och kännande. Oxen trivs säkerligen med Kräftans mildhet och Kräftan likaså med Oxens handfasthet.

       Kräftan ihop med Tvillingarna, ger en relation inte utan innerlighet och möjligheter. Kräftan försöker skydda Tvillingen från dess spontana dumheter och känner i hög grad sin omsorg vara ouppskattad eller oupptäckt av partnern. Tvillingen ville gärna kunna känna den ömhet som Kräftan äger, och trivs med att vara målet för den.

       Kräftan ihop med Kräftan, är två ömma människor som blir innerligt kära i varandra. De försjunker i sin värld om två, men det irriterar dem att vara så ömsesidigt beskyddande. Två moderssjälar i ett par, det leder till otrivsel och ett starkt behov av fler människor, till en konkurrens mellan dem.

       Kräftan ihop med Lejonet, fungerar alldeles utmärkt. Lejonet får den uppmärksamhet han vill ha, Kräftan får någon ståtlig och på sitt vis ganska tafatt att vårda. Det är dock si och så med respekten från Kräftan, som tycker att Lejonet är väl pompös och kanske vill förnedra honom en aning.

       Kräftan ihop med Jungfrun, har goda förutsättningar. Kräftan vill väl och skapar ro, Jungfrun har en tendens att granska och kritisera relationen men hyser uppskattning inför Kräftans välvilja. Kräftan kan tycka att Jungfrun är lite torftig, men känner även där den goda viljan. Det kan bli en aning för välordnat, och lite småtråkigt.

       Kräftan ihop med Vågen, hittar en gemensam nämnare i varandra, vilken är den goda viljan till harmoni, moral och rättvisa. De vill hela världen väl och är ganska övertygade om att vara något av ett perfekt par, ett föredöme för andra.

       Kräftan ihop med Skorpionen, är visserligen båda känsloväsen, men Skorpionen kan inte låta bli att oroa sin partner och locka fram kriser, som Kräftan kämpar för att släta över. Kräftan vill gärna komma inpå Skorpionen, vilket denna har väldigt svårt för att tillåta eller gilla.

       Kräftan ihop med Skytten, är en relation som knappast blir stilla och stabiliserad. Skytten skräms av Kräftans klo och risken för att fastna i äktenskapet. Kräftan vill dra ner Skytten på jorden och släcka hans inre eld, och lyckas på sitt vis dominera relationen, trots att Skytten har svårt att se att det är så.

       Kräftan ihop med Stenbocken, fungerar vackert i par, om Stenbocken är den som har den dominerande karriären, så att Kräftan hjälper, slickar hans sår och värnar om honom, och Stenbocken ges kraft att spränga vidare. Är det i stället Kräftans karriär som är den mest storstilade, lär det inte fungera länge, om inte Stenbocken luras att tro att förtjänsten är hans. En lögn som Kräftor i och för sig kan upprätthålla.

       Kräftan ihop med Vattumannen, kan utveckla den djupaste, innerligaste kärlek till varandra, som säkerligen varar länge. Vattumannen får hjälp genom sina depressioner, och Kräftan får vårda och känna sin betydelse.

       Kräftan ihop med Fiskarna, blir den relation där Kräftan dominerar och stärker och tröstar den vilsna Fisken. Däremot har de svårt, eftersom Kräftan inte verkar behöva den uppoffring som Fisken vill göra, och Fisken har svårt att ta emot den omsorg Kräftan ger honom.


Stjärnbilden Kräftan. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Kräftan. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Kräftan

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Kräftan och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu