Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Jungfrun passar ihop med andra stjärntecken

Hur Jungfruns stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Jungfruns symbol

Jungfruns kärlekshoroskop

Jungfrun är ytterst svår att förföra och tycks aldrig riktigt ge sig hän. Men när allt stämmer är Jungrfuns kärlek gedigen och varaktig. Dessutom förstår Jungfrun vad som behövs för att relationen ska fungera.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Jungfrun
ihop med andra stjärntecken

       Jungfrun ihop med Väduren, är ett par av den otåliga och den allra mest tålmodiga. Tveklöst irriterar sig Väduren på Jungfruns samvetsgranna eftertänksamhet och försiktighet, medan Jungfrun stönar över hur obetänksam och förhastad Väduren är.

       Jungfrun ihop med Oxen, har många goda förutsättningar. De har samma grundsyn på tillvaron, Oxen med den handfast praktiska slagsidan och Jungfrun med en mer teknisk eller intellektuell ton. Oxen kan tycka att Jungfrun är aningen petig, Jungfrun att Oxen är väl oförfinad, men mestadels är de synnerligen överens.

       Jungfrun ihop med Tvillingarna, är i och för sig människor som förstår och aningen dras till varandra, men de har svårt att komma överens. Tvillingen är kvick och ombytlig, Jungfrun noggrann och försiktig. De båda attraheras av och kritiserar varandra, men är goda komplement i ett par.

       Jungfrun ihop med Kräftan, har goda förutsättningar. Kräftan vill väl och skapar ro, Jungfrun har en tendens att granska och kritisera relationen men hyser uppskattning inför Kräftans välvilja. Kräftan kan tycka att Jungfrun är lite torftig, men känner även där den goda viljan. Det kan bli en aning för välordnat, och lite småtråkigt.

       Jungfrun ihop med Lejonet, är en relation med gnagande, krackelerande skröplighet. Lejonet har svårt att ta den kritik och småaktighet som Jungfrun visar, och Jungfrun ogillar Lejonets pompösa attityd och slarviga förmätenhet.

       Jungfrun ihop med Jungfrun, kan bena och tälja i sin relation intill själva domedagen, utan att någonsin tycka att de har det riktigt bra. De förstår varandra väl men frågan är om de egentligen står ut ihop särskilt länge.

       Jungfrun ihop med Vågen, kan fungera, såtillvida att Vågen ser helheter och Jungfrun fyller på med detaljer. De vill fungera ihop och lyckas ofta hålla en vägg mot yttervärlden, men innanför den är gräl inte sällsynta.

       Jungfrun ihop med Skorpionen, undviker varandra, då Skorpionen vill leva i mystik och oklarheter men Jungfrun vill bena upp och ha allt klart för sig. Är de ihop kan de verkligen gå varandra på nerverna, och detta med en viss förtjusning.

       Jungfrun ihop med Skytten, drar åt två olika håll. Jungfrun inåt och till vardagen, Skytten bortåt mot äventyret. De kan vara varandras komplement, men inser kanske sällan hur bra de egentligen fungerar ihop, då de är så illa överens.

       Jungfrun ihop med Stenbocken, har god hjälp av varandra, och trivs utmärkt i en arbetssituation när de har något att uträtta. Stenbocken har stora mål, Jungfrun flit. Tillsammans kan de åstadkomma ting, men det är mer stolthet och målmedvetenhet än kärlek som de känner i sitt förhållande.

       Jungfrun ihop med Vattumannen, trivs utmärkt väl ihop, men det är en relation med få skratt och inga lättsamheter. Jungfrun vill tänka som Vattumannen och Vattumannen finner mycket i Jungfruns kritiska öga.

       Jungfrun ihop med Fiskarna, har svårt att förstå varandra. Jungfrun kan inte begripa vad det är som Fisken söker efter, och tycker att han borde se till vardagen i stället för till drömmarna. Fisken hittar inga svar i Jungfruns logik, och tvivlar på dennes perspektiv.


Stjärnbilden Jungfrun. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Jungfrun. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Jungfrun

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Jungfrun och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu