Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Efterord

Arkimedes omgiven av himlasfärerna, 1503.
Arkimedes på en platt jord, omgiven av elementen och himlasfärerna, Venedig 1503.


Precis som sina två föregångare är den här boken skriven i handboksform. Det är lite vanskligt, eftersom många kan förledas att tro att bara man följer anvisningarna och slår upp de kommentarer som svarar mot horoskopet man vill tolka, så vet man allt som går att få veta. Inte alls!


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

       Jag vill betona igen att astrologin är ytterst komplex och horoskopet en helhet av så många detaljer, nyanser och olikverkande krafter, att man knappast kan skriva en bok som är så omfattande att den innehåller alla möjliga variationer.

       Det finns några grunder i astrologin. Zodiaken består av fyra element och tre tillstånd, det vill säga tolv stjärntecken med varsin kombination av dessa. Planeterna är krafter inifrån människan med vilka hon ger uttryck för sig själv, agerar och fungerar. Husen är avbilder av zodiaken och visar på miljöer där människans olika särdrag kommer till uttryck. Aspekterna är relationer mellan planetkrafterna, som visar hur de förhåller sig till varandra och fungerar ihop. Fler delar innehåller inte horoskopet men antalet möjliga kombinationer och variationer mellan dessa är i det närmaste oändligt.

       Därför tror jag inte att någon astrolog vågar påstå att det finns en möjlighet att formellt lära ut astrologin och horoskoptolkning i dess helhet. Novisen måste själv begripa, tänka, grunna, pröva och öva. Man måste räkna med att det tar sin tid att känna säkerhet i sina egna tolkningar, en säkerhet som nog måste växa fram ur tolkarens egen förståelse eller rent av intuition för astrologin. Inget uppslagsverk är så ymnigt att det förmår ersätta överblicken och anpassningen som den vana astrologen kan göra.

       Min önskan är därför att läsaren tillgodogör sig min bok med distans och kritiskt sinne, för att kunna arbeta fram sin egen bild av astrologin och hur den fungerar, och sedan lägga boken åt sidan. Jag tror inte att man kan åstadkomma en bra tolkning av horoskop med hjälp av böcker. De kan bara hjälpa läsaren att själv komma underfund med astrologin. Sedan gör man nog klokt i att låta dem hållas i bokhyllan.

       Minst lika viktigt är det nog att ha ett sunt förhållande till astrologin. Tanken att det skulle kunna finnas människor som väljer äktenskaplig hälft på basis av horoskopen skrämmer mig. Att försöka rätta sitt liv efter vad astrologin antyder ser jag som ett grundligt missförstånd av vad denna lära innehåller.

       Horoskop är naturligtvis olika. Somliga kan vara besvärliga, spännande, ruskiga eller charmanta. Men man kan aldrig påstå att ett horoskop är bättre eller sämre än ett annat. Varje kombination har sina för- och nackdelar, och det vore i det närmaste hybris att tro sig kunna avgöra vad som är eftersträvansvärt eller fördärvligt. När man därför söker rätta sitt liv efter astrologiska grunder, då agerar man utifrån förutfattade meningar vilka inte har någon grund. Dessutom, om man nu verkligen skulle lyckas med att välja sitt eget liv och ordna det efter eget sinne — skulle man inte få det vansinnigt tråkigt?

       Nej, jag tycker hellre att astrologin inte ska tas på för stort allvar. Den största tjusning jag själv finner i att tolka horoskop och studera astrologi är dels inblicken i detta mångtusenåriga systems överraskande klarsynta bild av tillvaron, som onekligen skänker många tankeställare och insikter, och dels förundran inför hur väl, på sitt sätt, horoskopen beskriver människors karaktärer. Men att helt lita till astrologin och inrätta livet efter den, det kan jag inte tänka mig.

       Å andra sidan litar jag inte heller helt på tyngdlagen.


FÖRSTAAndra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu