Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Ascendenten i Vågen

Husen: livsmiljöerna i ditt horoskop

Vågen


För Vågens och alla de följande ascendenterna och huspositionerna gäller att de beskriver människor som är betydligt mer inriktade på offentligt liv än på privatlivet.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

       De är så att säga allmänna när det gäller det personliga planet, och personliga på det allmänna planet.

       I synnerhet gäller det för dem som har ascendenten i Vågen, för de har husen i opposition med sina ursprungstecken — i direkt motsats till att ha ascendenten i Väduren och husen i konjunktion med sina ursprungstecken. Vädurvarianten är klart splittrad mellan det personliga och det sociala livet och skiljer dem väldigt tydligt åt, medan Vågtypen integrerar de två bitarna, så att skillnaderna nästan upphör mellan offentligt och privat liv.

       De kan synas vara ytliga och svåra att komma inpå livet — men i själva verket visar de allt sitt inre liv omaskerat i det sociala livet. De går att läsa som öppna böcker. De som har denna husindelning kan, beroende på utslätningen mellan privat och offentligt, sägas leva ett tämligen milt och kontrastsvagt liv.


De tolv husen:

(För första Huset, se texten om Ascendenten i zodiaken.)

       Hus 2 i Skorpionen betyder att om någonting är särskilt kaotiskt i hans liv, så är det ekonomin. Ena stunden rik som ett troll, den andra fattig som en kyrkråtta. Men sanningen att säga tycker han själv delvis om att leva så, och nästan skryter med hur pengarna virvlar omkring honom. Han är den som lätt råkar gå och ruinera sig. Svag för spel.

       Hus 3 i Skytten. Några speciellt nära vänner har han inte, utan svävar runt tämligen fritt mellan många bekantskaper. Han har ett drag av eremit, även om han har gott om vänner omkring sig, och söker sig ofta till ensamheten. Han är svår att få djup kontakt med.

       Hus 4 i Stenbocken. Han har stora ambitioner att sätta bo och bygga hem, och där finns hundratals krav för de övriga familjemedlemmarna att leva upp till. Hans hem är något av en statuspryl.

       Hus 5 i Vattumannen. I sin ensamhet och på fritiden sjunker han gärna ner i melankoli och djupa grubblerier. Han undrar över tillvarons mening och älskar att studera. "Att leva är att lära." Han är också full av ideologiska funderingar.

       Hus 6 i Fiskarna. När det gäller arbetet, så är det mest en enda röra. Han vill och han försöker, men ingenting går som han tänkt sig. Byter jobb ofta, men hittar aldrig något som passar. Trots all god vilja i världen har han hemskt svårt att få saker ordentligt uträttade på jobbet.

       Hus 7 i Väduren. Han är en aktiv älskare och partner, som tycker om känslan av att vara den som kan förföra andra. För honom är kärlek närmast en sport, en utmaning, och han har svårt att acceptera ett nej.

       Hus 8 i Oxen. Han förhåller sig ganska odramatisk och naturlig till frågor som rör liv och död. Grubblar inte mycket på det, utan ser det mest som ett givet inslag i vardagen. Han är ett tryggt inslag vid barnsäng eller dödsbädd.

       Hus 9 i Tvillingarna. Han ser med glädje fram mot förändringar och tycker om omväxling — men det som händer honom brukar vara av övergående karaktär. Aldrig särskilt stora, varaktiga ting. Resor, ja, men knappast till några exotiska platser. Det är ett ombytligt liv, men i vardagsnära perspektiv.

       Hus 10 i Kräftan. Han är populär i sin omgivning, kanske till och med älskad. Det är svårt att tycka illa om honom. Han är heller aldrig den som försöker komma sig upp på andras bekostnad.

       Hus 11 i Lejonet. Ideologiskt är han faktiskt den som närmast tror på den starkes rätt och på att en fast moral och klara regler är nödvändiga i ett samhälle. Ordning, reda och lydnad ska det vara. Han uppfattar sig själv som en ideologisk auktoritet. "Om folk bara lyssnade på mig, så skulle allt bli bra." I föreningslivet kan han vara en aning maktlysten.

       Hus 12 i Jungfrun. Man kan gott säga att det inte blir så mycket nyttigt arbete uträttat av honom. Vad han ger sig in på tenderar att svämma över av motgångar och små förtret. Likaså kan han brista en del i kritiskt tänkande, så att han till och med blir en smula lättlurad.


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken


AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


NÄSTAAndra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu