Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Pluto i zodiaken

Dina omvälvningar

Symbolen för planeten Pluto i tusch av Stefan Stenudd.


Pluto är den yttersta planeten i solsystemet, så vitt man ännu vet. Astrologer menar ofta bestämt att många fler planeter utanför Pluto väntar på att bli upptäckta.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

       Det finns de som redan döpt sådana och bestämt deras banor, och till med ger ut tabeller för deras positioner i zodiaken vid olika tidpunkter.

       Pluto upptäcktes 1930, vilket för en astrolog inte ger mycket tid för bedömning av planetens betydelse. Kanske på grund av tidpunkten för dess upptäckt har man i alla fall sett obehagligheter i dess inflytande. Pluto sägs stå för död och återfödelse, magi och förvandling. Det genombrytande och omvälvande, som tränger sig på utan att kunna stoppas. Det oåterkalleliga. Genomgripande förändring och förvandling.

       Pluto sätts i samband med makt och krig och elände, men också med fågel Fenix som stiger ur askan. Nyskapande, metamorfos. Pluto är en eldsprutande drake som få kan tämja, men som hos dessa få blir en oskattbar tillgång.

       Planeten rör sig 1½° per år i genomsnitt. Det betyder tjugo år i varje stjärntecken. nästan 250 år för att komma igenom hela zodiaken. En typisk generationsplanet.

       Pluto sägs härska över Skorpionen, passionens stjärntecken, och exalterar i Lejonet som är viljans. Plutos bana runt solen är så pass excentrisk, det vill säga en utsträckt oval, att färden genom ett zodiaktecken kan ta allt mellan fjorton och det dubbla antalet år, beroende på var det ligger i planetens bana. Det händer också på en viss del av banan att Pluto kommer närmare solen än Neptunus — till exempel under 1980- och 90-talen, när Pluto färdas genom Skorpionen, stjärntecknet den härskar över.

       Sett från Pluto är jordens bana så obetydlig att jorden aldrig syns vara längre från solen än 2°. Det gör också att Plutos heliocentriska position (sedd från solen) är nästan densamma som dess geocentriska (sedd från jorden).

       Pluto är planeten som visar på kulturens revolutioner, synteser och utvecklingsstadier. Den kan sägas vara en mer ödesmättad och magisk motsvarighet till Mars.


Pluto i:

       Väduren uppvisar ofta fantastiska förändringar av sitt yttre. Han kan byta och bli som en ny människa, så totalt som ingen trodde var möjligt, och det sker honom ofta. Han kräver förändring som ett livsvillkor, och måste ha dramatik.

       Oxen råkar ut för många drastiska förändringar i sin materiella situation. Plågsamma natt-och-dag, ideligen. Det är besvärligt. Idag rik, imorgon fattig. Händelser som för andra bara är abstraktioner, yttrar sig för honom alltid konkret.

       Tvillingarna ser framför allt sitt umgänge skifta ofta och genomgripande. Han byter språk och bildning och skriver de underligaste dagböcker. I sitt tänkande är han synnerligen ombytlig.

       Kräftan genomgår förvandlingar i sitt känsloliv. Plågsamma och påfrestande. Omvälvningar i familjelivet och starka slitningar och utbrott.

       Lejonet förvandlas liksom Väduren till sitt yttre, men än mer förmår han förvandla sin omgivning till att passa honom själv. Han är oerhört pampig och har en underlig inre styrka. Hos honom finns en rent ödesdiger viljekraft.

       Jungfrun genomgår metamorfoser i mindre skala, som en följd av sin medvetna utveckling. Men hans arbete är ibland ett rent kaos. Och han är kritisk på ett nästan maniskt vis.

       Vågen håller omvälvningen tyglad, så att den inte sker abrupt, eller inte alls. Han håller igen. Dock bjuder hans partnerliv på överraskningar, minst sagt, och likaså kan hans moralkodex skifta drastiskt.

       Skorpionen är den som håller liv och död i sin hand. Här släpps makterna lösa, minsann, och bäva månde mänskligheten. Med Pluto i Skorpionen är man lysten på det mesta och drar sig inte för något. Här sker kusliga ting, men också sådant som rensar och sköljer ur.

       Skytten förvandlas i sitt innersta, och kommer så nära den mystiska upplevelsen som någonsin är möjligt. Han är inom sig närmare universums eventuella död och dess "big bang" än sin egen näsa. Skyttens andliga liv är så dramatiskt att han är en främling för vardagen.

       Stenbocken driver sina ambitioner in absurdum men förverkligar dem ändå. Han vill bygga världar och slå en bro till solen. Kanske spränger han sig en dag i kamp för ett orimligt mål. Han är farlig som fan för den som står i hans väg.

       Vattumannen lever i en sfär av gravallvar. Hans förvandlingar ligger på det abstrakta och det ideologiska planet. Från ytterlighet till ytterlighet. Även vetenskapen har han förmåga att revolutionera. Varken vetenskapens paradigm eller kulturens grundstenar kommer att vara sig lika efter hans generation.

       Fiskarna är hjälplös i sin förvandlings orkaner. För honom är de närmast Ragnarök — andra märker dem knappt. Han känner det som om han står på branten till kaos, och aldrig får balansen.


Planeterna i zodiaken


Ascendenten

Medium Coeli

Månen

Merkurius

Venus

Mars

Jupiter

Saturnus

Uranus

Neptunus

Pluto


NÄSTAAndra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu