Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Uranus i zodiaken

Dina insikter

Symbolen för planeten Uranus i tusch av Stefan Stenudd.


Uranus är en festlig sak i astrologin. Planeten upptäcktes först på 1700-talet, när de grundläggande sidorna av den mänskliga karaktären redan fördelats mellan de kända planeterna.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

       Därför har alla himlakroppar utanför Saturnus tämligen sofistikerade och svårfattliga betydelser. Man är bland astrologer också långt ifrån överens om dem.

       Det sägs att mänskligheten utvecklas och förfinas med tiden, varför nyupptäckta planeter är symtom på nya förmågor som vaknat hos vår art — eller om inte vaknat, så i alla fall fått en märkbarare betydelse i kulturen och det individuella livet.

       Här kommer Uranus först, en allmänt positiv planet, som står för extas, andlig njutning, ögonblick av insikt. Särskilt insikten vill jag ta fasta på — att inte bara veta, utan inse, är Uranus variant. Att få grepp om och se klart och adekvat. Insikt, klarhet. Känslan av att verkligen begripa hur det ligger till. Uranus markerar då i horoskopet hur och var man får sina häftigaste andliga eller mentala upplevelser. Vad som ger en person mest i livet, och hur pass mycket — de verkliga andliga "lyften".

       Uranus rör sig inte mer än ungefär 4° per år, det vill säga att den behöver sju år för att passera ett stjärntecken. Planeten sägs härska över Vattumannen, kunskapens stjärntecken, och exaltera i Skytten, de fjärran perspektivens stjärntecken.

       Uranus symboliserar det som är själva livets doft, att man upplever om inte meningen så i alla fall principen och logiken bakom tillvaron. En doft av sanningen bortom alla fakta.

       Eftersom det tar Uranus cirka sju år att komma genom ett enda av zodiakens stjärntecken kallas planeten, liksom Neptunus och Pluto, för generationsplanet. Dess position är ju oförändrad genom flera årskullar av människobarn, därför delar hela generationer ungefär samma Uranusposition.

       I Uranus, Neptunus och Pluto ser astrologen varje generations gemensamma nämnare. Däremot kan husen fortfarande ligga hursomhelst, varför det skiljer från människa till människa hur generationskaraktären manifesterar sig.

       Astrologer brukar betrakta Uranus som ett slags komplexare och djupare bror till Merkurius. De handlar båda om tänkande, men det skiljer betydligt i nivå och kvalitet. Merkurius är den lättsamma, flyktiga och ytliga, medan Uranus är betydligt mer sofistikerad och avancerad.


Uranus i:

       Väduren når genom handling och äventyr en innerlig andlig glädje som lyser ur ögonen. Han är mycket otålig och dras till äventyrligheter — han rent av behöver dem, hur riskabla de än kan vara.

       Oxen är märkbart fäst vid materiella ting, och ger dem en betydelse över alla gränser. En konsthantverkare eller trädgårdsmästare, filosoferande över tingens förgänglighet och ändå vårdande dem.

       Tvillingarna upplever stora ting i sitt umgänge, talar om stora ting och fascineras av litteraturen. Han diskuterar gärna, med stor inspiration och underhållande, kan skämta om det mesta.

       Kräftan har det allra rikaste känsloliv, med miljoner undertoner och sinnliga upplevelser i mängd. Lär sig mycket av familjelivet, och är där rena rikedomen, en jultomte året runt.

       Lejonet lär av sig själv. Allt stort som han känner händer inom honom, har han väldigt svårt att förmedla till andra. Men han är en fascinerande personlighet, imponerar och väcker intresse.

       Jungfrun är upptäckaren, som genom djupa studier lär och förstår alltings mekanik och samband. Han kritiserar sig fram till insikt, och vill granska allt från grunden.

       Vågen har sällan plötsliga upplevelser av insikt, utan känslan av verklig förståelse ligger därinne mest hela tiden. I moralen ser han sanningen, och harmoni är för honom ett gudomligt mål.

       Skorpionen har en kraftig dragning åt det ockulta och övernaturliga. Där känner han att stora ting händer med honom, och hans fascination vet inga gränser.

       Skytten har den verkliga klarsynen om allt som rör sig ovan mänsklighetens huvuden. Han ser samband i Vintergatans och tidens evighet, och i det mest abstrakta. En visionär.

       Stenbocken når höjder av insikt, efter att själv mödosamt ha klättrat uppför berget. Han ser klart det som han bestämt sig för att se — men sämre allt annat.

       Vattumannen griper efter kunskapen om det allra innersta av tillvaron. De dolda principerna, de osynliga sambanden, ser han och förstår själv väl. Här är insikten verklig och tydlig. Ämne för en filosof.

       Fiskarna känner ofta och mycket, men ingenting vill stanna kvar. Förbifladdrande ögonblick av klarsyn som snabbt är över. Han är fascinerad av religion och själv troende, söker sanningen i allt det obegripliga.


Planeterna i zodiaken


Ascendenten

Medium Coeli

Månen

Merkurius

Venus

Mars

Jupiter

Saturnus

Uranus

Neptunus

Pluto


NÄSTAAndra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu