Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Mars i zodiaken

Din aggression

Symbolen för planeten Mars i tusch av Stefan Stenudd.


Mars har sin bana närmast utanför jordens. Den är betydligt långsammare än de inre planeterna, och rör sig i medeltal ett halvt varv runt zodiaken per år.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

       Mars är den ena av de två planeter som allmänt betraktas som svåra (Saturnus är den andra). De ställer till med besvärligheter, tråkigheter och bedrövelse. För Mars del kan de vara riktigt allvarliga. Olyckor och våldsamheter. Mars representerar aggressionen och den våldsamma kraften. Ren energi. Marspositionen i horoskopet visar på en persons karaktärsstyrka, aggression och temperament.

       Naturligtvis är Marskraften inte enbart destruktiv utan hjälper också till med att uträtta och konstruera allehanda ting. Mars river, men bygger också upp.

       Mars sägs härska över Väduren (aktivitetens tecken) och exaltera i Stenbocken (den som använder). Den är aggressivitetens planet, men också konstruktivitetens, som i astrologin finurligt nog anses springa ur samma källa.

       Planeten trivs bäst i eld och jord, och i de kardinala stjärntecknen. En svagt placerad Mars leder så gott som alltid till besvär.


Mars och dess värv. Träsnitt av Hans Sebald Beham, 1530-talet.
Mars och dess värv. Träsnitt av Hans Sebald Beham, 1530-talet.


Mars i:

       Väduren är så stark att det gnistrar i ögonen. Han kämpar som en tornado. En typisk tävlingsmänniska och vinnare. Har han inget att göra, blir han rent otroligt rastlös. Väduren är aktiv intill neuros.

       Oxen har en svårväckt ilska, men den är monstruös när den vaknat. Då vet han knappt vad han gör. Annars är han en samlare och en girigbuk som kan ta men har svårt att ge. Den väldiga, men långsamma, styrkan.

       Tvillingarna debatterar och grälar, men den väl hörbara ilskan går snabbt över. Tvillingen skäller betydligt värre än han bits, och vill gärna disputera. Han är snabb men inte så stark, och har svårt att få saker uträttade.

       Kräftan öser aldrig ut sin vrede över andra men visar den i stället gärna som eget lidande. Hans svåra temperament kan ofta plåga honom, och där finns ett visst drag av masochism. Det händer att han i ilskan sårar sina närmaste, och sedan ångrar sig djupt och länge.

       Lejonet är stark, som ett lejon, och drar sig inte för att använda styrkan till att driva sin vilja igenom. Att säga emot honom kan bli både besvärligt och farligt. Han är oerhört bestämd av sig, den allra envisaste och uthålligaste.

       Jungfrun är oerhört flitig, kanske en aning butter och tjurig. Får han inte som han vill, stänger han in sig. Han kan klaga, men blir sällan brutal. Jungfruns ilska vänds mer till objekt än människor. Han känner ofta irritation och hatar sysslolöshet.

       Vågen manar — med en underton av desperation — till lugn och ro. När han blir arg så blir han upprörd, och har inte svårt för att slåss när han känner rätten på sin sida. Vågen är den som lägger band på och behärskar sig, men som verkligen kan ta i när det gäller.

       Skorpionen är verkligt farlig. Han blir lömsk och beräknande i sin ilska, är förtjust i att hämnas och hota. Hans ilska är lättväckt och oberäknelig, och ingen vet vart den leder. Döden skrämmer honom inte, han räds inga faror men förstår ändå att undvika risker. Andra personer är han inte lika rädd om.

       Skytten känner knappast någonsin aggression. Det enda han inte tål är att få sin frihet beskuren — han är definitivt en sådan som rymmer och bryter sig lös. Han har en stark strävan ut och bort, älskar att vandra långt. Skyttens ilska träffar sällan hans omgivning, men han vill förändra den å det radikalaste.

       Stenbocken är alltid i färd med att bygga, konstruera eller färdigställa något. Han blir vansinnigt arg om någonting kommer i vägen för honom, och är påfrestande otålig. Han kan uträtta storverk.

       Vattumannen visar inte gärna vad han känner, men väcks hans vrede så pyr den länge under ytan. Han är väldigt auktoritär och befallande. Alla hans handlingar är i hög grad definitiva. Det han beslutat, står han fast vid.

       Fiskarna har en vrede som mest drabbar honom själv. När han biter sig i läppen för att hålla igen, så blöder han. Och om han någon gång får ett utbrott går det mest ut över honom själv. Om tio man gör samma sak och en tar skada, så är det han.


Planeterna i zodiaken


Ascendenten

Medium Coeli

Månen

Merkurius

Venus

Mars

Jupiter

Saturnus

Uranus

Neptunus

Pluto


NÄSTAAndra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu