Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Venus i zodiaken

Din kreativitet

Symbolen för planeten Venus i tusch av Stefan Stenudd.


Som nummer två i planetsystemet från solen räknat ligger Venus, en underlig en, som har sådana egendomligheter för sig att det finns astronomer som tror att den inte uppkommit på samma sätt som de övriga planeterna.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

       Venus är speciell, kanske mer för astronomer än för astrologer. I horoskopet räknas planeten jämte Jupiter som turbringare och står för lyckosamheter och positiva ting. Speciellt är Venus knuten till kärleken, men inte bara den sorts älskog som äger rum mellan man och kvinna, utan ömhet och utåtriktad välvilja i allmänhet. Venus står för den positiva kraften som vill väl omkring sig, den som känner kärlek till såväl människor som ting. Den allmänna kärlekens planet, kan man säga.

       Venus bana ligger innanför jordens och är härifrån sett så snäv, att planeten i horoskopet aldrig kommer längre än 48° från solen. Man brukar säga att Venus liksom Merkurius härskar över två stjärntecken — för Venus är de Vågen och Oxen, harmonins respektive trygghetens stjärntecken. Huruvida planeten kan sägas vara exalterad i något visst stjärntecken är mer oklart, kanske i så fall i Kräftan och Jungfrun. Det kan vara hur det vill med det. I alla fall visar Venus i horoskopet på en persons kärlek och behag, och vad som lockar fram en speciellt varm välvilja.

       Planeten Venus är liksom gudinnan ett kärlekens väsen. Erotik förvisso, men inte nödvändigtvis sexualitet. Däremot fruktsamhet, om än mest i den allmänna utstrålningen. Venus sprider en fröjd från sin plats i horoskopet.

       Men Venus visar också, som en följd därav, på en persons kreativa begåvning. Inom vilket fält man har god förmåga och stora chanser att lyckas åstadkomma ting. Människans kreativa anlag visas i hög grad av Venuspositionen.


Kreativiteten och Venus

STJÄRNTECKEN  

KREATIVT UTTRYCK

Väduren

idrott och spel

Oxen

hantverk och "gröna fingrar"

Tvillingarna

språklig och litterär begåvning

Kräftan

vård, läkekonst

Lejonet

makt och styre, karisma

Jungfrun

granskning, kritik, finmotorik

Vågen

juridik, diplomatik

Skorpionen

skådespeleri, erotik

Skytten

bildkonst, film

Stenbocken

ingenjörskonst, organisation

Vattumannen

forskning och studier

Fiskarna

själavård, teologi


       Venus kan sägas trivas bäst i vatten- och lufttecknen, liksom i fasta och rörliga stjärntecken. Eftersom planeten är så positiv har den knappast någon riktigt dålig placering.


Venus och dess värv. Träsnitt av Hans Sebald Beham, 1530-talet.
Venus och dess värv. Träsnitt av Hans Sebald Beham, 1530-talet.


Venus i:

       Väduren älskar handling och rörelse, och lyckas med det mesta i livet. Hans kärlek är lätt väckt, men också snabbt överstånden. Den flammar upp och lyser som en bengalisk eld men lämnar bara aska efter sig. Han har ett aktivt kärleksliv.

       Oxen har en ömhet som vaknar långsamt men blir kvar för all tid. Han pysslar om och vårdar sina närmaste, såväl människor som ting och ägodelar. Hans kärlek är trogen, pålitlig, vardaglig.

       Tvillingarna älskar ganska ofokuserat mest hela sin omgivning. Det blir sällan mer än ytlig ömhet och han har svårt att känna mer för den ena än för den andra. Det är hela vänkretsen han tycker om, och var och en han kommer att umgås med.

       Kräftan har en kärlek som är varm och innerlig, särskilt till familjen. Så stark är hans vårdvilja, att han kan kännas påträngande som klister. "Hur är det med dig?" blir en idelig fråga. Han är hela tiden engagerad i andras situation. Alltid full av förståelse.

       Lejonet hyser den största kärlek till sig själv. Även hans partner får mest vara rival i hans narcissism. Han sätter dock en ära i att fånga andra med sin kärlek och tror sig vara en stor älskare. Många håller faktiskt med honom om det.

       Jungfrun känner ömhet mer för förhållandet än för den partner han delar det med. "Det kunde ha blivit något så fint, vårt förhållande." Han bemödar sig verkligen, och gör mycket gott — men det blir sällan en innerlig relation.

       Vågen visar sin partner all kärlek. Ger trohet och kräver den igen. För honom är tvåsamheten ett livsvillkor, och rent av livets mening. Han vördar nästan blint sin partner, men kräver också samma känslor igen.

       Skorpionen har en kärlek som man drunknar i. Den är passionerad, erotisk och genomgår förvandlingar. Han drar mot det optimala, vill gå i döden eller se underbara frukter. Skorpionen älskar, men man vet aldrig riktigt hur det ska gå.

       Skytten känner inte mycket kärlek till sin omgivning, utan ömmar mer för till exempel konsten och naturen. Han vill inte binda sig vid någon och blir aldrig särskilt förälskad, även om det kan vara gott om kärleksaffärer. Han brukar ha en charmfull utstrålning.

       Stenbocken är den som vill göra någonting av sin kärlek. Äktenskap av ena eller andra sorten, utveckla gemensamma intressen, sträva vidare tillsammans. Han skyndar alltid på förhållandena, övertalar, leder fram. Hans kärlek kan kännas en aning andefattig.

       Vattumannen är den som fastnar i djupa, tragiska kärlekssagor. Han tar väldigt allvarligt på allt som har med ömhet att göra och gråter länge vid avsked. Hans kärlek är tung och fylld med mycket mer än känslor.

       Fiskarna är den som ofta råkar in i olycklig kärlek. Han ömmar för andra så det svider, men får sällan sin förlösning. Han utplånar sig själv i välvilja — men där är alltid en svidande tagg av misslyckande. Självuppoffring. Han blir en tillgång med sin självuppoffrande ömhet, men därmed också en samvetsfråga för andra.


Planeterna i zodiaken


Ascendenten

Medium Coeli

Månen

Merkurius

Venus

Mars

Jupiter

Saturnus

Uranus

Neptunus

Pluto


NÄSTAAndra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu