Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Medium Coeli i zodiaken

Din självbild

Symbolen för Medium Coeli (MC) i tusch av Stefan Stenudd.


Medium Coeli (MC) är den punkt på zodiaken som står högst på himlen i födelseögonblicket. Namnet betyder mitthimmel. Den visar på hur man uppfattar sig själv, hurdan man själv tror att man är.

       MC går ett varv runt zodiaken per dygn, precis som ascendenten, och brukar befinna sig ungefär 90° ovanför denna (det vill säga cirka klockan 12 på horoskopet). Men särskilt på nordliga breddgrader, som här i Sverige, kan det skilja en hel del. Men MC är alltid på den övre halvcirkeln om ascendenten placerats på horoskopets vänstra sida.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

       Eftersom MC vanligtvis ligger 90° från ascendenten, det vill säga i kvadratur med den, verkar astrologin utgå ifrån att människors självuppfattning normalt står i konflikt med deras yttre gestalt. Speciellt om man bor runt ekvatorn, för där är de alltid i kvadratur. Vi svenskar är lyckligt lottade på den punkten, för här händer det ofta att MC i stället ligger i sextil eller trigon med ascendenten.

       MC beskriver alltså en persons uppfattning om sig själv. Astrologin menar därmed att det kan vara stor skillnad på en människas uppfattning om sig själv och den verklig karaktären. Psykologin bestrider knappast detta.

       Medium Coeli står alltid för hur man ser på sig själv. Det är inte alltid efter det man beter sig, men det är ofta utifrån placeringen av sin MC som man förklarar sina handlingar. "Det är för att jag är så..."

       Genom aspekter kan MC och därmed självkännedomen bli mer eller mindre komplex. En person som har MC i trigon med både ascendenten och solen har en väldigt god bild av sig själv. Den som däremot har MC i opposition med solen har stora svårigheter med sig själv. Och så vidare.


Medium Coeli i:

       Väduren ser sig själv som en aktiv, energisk typ, som klarar av det mesta. En verklig vinnare i livet, som har både förmåga och styrka att ta för sig. Och som är övertygad om att han känner sig själv mycket väl.

       Oxen ser sig själv som en lugn, trygg och aningen sävlig typ. En som har långt till starka känslor, men som behåller dem länge när de väl vaknat. En jordnära, pysslig person, förtjust i hantverk och med ekonomiskt sinne.

       Tvillingarna ser sig själv som en umgängesglad, utpräglat talför typ. En intellektuell, som både läser och tänker mycket och älskar att diskutera. Han har massor av vänner och är övertygad om sin popularitet. Kan eventuellt då och då känna sig en smula ytlig och ofta rastlös.

       Kräftan ser sig själv som en känslovarm och ömsint typ, som vill alla väl och skyr alla våldsamheter. En beskyddande person, som önskar att hans kärlek räckte till för hela världen och blir illa berörd av disciplin och hårda ord. Han älskar att säga om sig själv att han är för snäll och inte kan säga nej.

       Lejonet ser sig själv som en född ledare, med en kompetens utöver det vanliga. Den som borde få bestämma för att han vet bäst, och som brukar säga att "ska nåt bli ordentligt gjort, måste jag tydligen göra det själv". En som alltid tycker bättre om titlar än om det arbete de står för. Något av en exhibitionist.

       Jungfrun ser sig själv som en strävsam, flitig person, med ett vaket och kritiskt öga. "Mig kan ingen lura." En som gärna begraver sig i arbete och tycker att alla andra är lata. Han är övertygad om att han har, eller säkert snart kommer att få, magsår.

       Vågen ser sig själv som en balanserad typ, en idealisk kärlekspartner och en verklig rättvisekämpe. Moralen är för honom helig. Han tror sig leva som ett föredöme för hur folk borde bete sig. Alltid oskyldig. Mild men ändå sträng. Omutlig. Tror säkert att han i sitt innersta befinner sig i total harmoni. Älskar att säga "vi är överens".

       Skorpionen ser sig själv som en passionerad, häftig, farlig, pulserande typ. Ena sekunden lycklig som fågeln, i den andra så arg som ett bi. Hatar och sörjer och avgudar med samma förtjusning. Väldigt sexuell. Både födslar och dödsfall sker alldeles inpå honom, tycker han.

       Skytten ser sig själv som lite av en enstöring, den som söker sig bort från vardagens grå, från familjen och vännerna. Något av en äventyrare. Älskar att resa och hemfaller ofta åt dagdrömmeri. Han tror att friheten är det allra viktigaste för honom och vill alltid ha det långa perspektivet på tillvaron. "Det är väl inget att hänga upp sig på", är hans slagord. Intresserad av bildkonst.

       Stenbocken ser sig själv som en ambitiös, kompetent och kunnig arbetare. Han tycker att han vet vad han har, och — ännu bättre — vad det ska användas till. "Ge mig en fast punkt och jag ska rubba jorden!" Han är alltid upptagen av alla sina engagemang, har sällan tid över för lek. Vet precis hur hans liv ska se ut och har ganska bråttom att verkställa det. En streber, uppfattar han sig själv som.

       Vattumannen ser sig själv som en något tungsint, allvarlig typ, som minsann vet hur den här världen fungerar, och inte är så säker på att han gillar det. En filosof och idealist. Han är övertygad om att han har mycket lätt för att lära och besitter kunskaper som är både djupare och riktigare än de flesta andras. Tycker att alla borde fråga honom till råds och säger ofta "tro mig — jag vet".

       Fiskarna ser sig själv som en sökare. En ganska religiös människa som inte kan finna sin plats i tillvaron och som hela tiden kommer i kläm, tycker han. Aldrig får han det riktigt som han vill, även om han inte vet precis vad det är han vill ha. En som tycker sig ha prövat allt, utan att någonting givit honom tillfredsställelse. "Mig blir det då aldrig någonting av", säger han och känner sig ganska misslyckad. Kan i alla fall berömma sig av att han ger allt och alla chansen. "Jag har i alla fall försökt."


Planeterna i zodiaken


Ascendenten

Medium Coeli

Månen

Merkurius

Venus

Mars

Jupiter

Saturnus

Uranus

Neptunus

Pluto


NÄSTAAndra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu