Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Hur Fiskarna passar ihop med andra stjärntecken

Hur Fiskarnas stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.


Fiskarnas symbol

Fiskarnas kärlekshoroskop

Fiskarna slutar aldrig söka efter den äkta kärleken, att hitta den som Fisken var ämnad för. Men även på vägen dit kan Fiskarna älska som om livet hängde på det — utifall att partnern skulle visa sig vara den rätta.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

Fiskarna
ihop med andra stjärntecken

       Fisken ihop med Väduren, kan lätt bli blott en beundrare av Vädurens livsglädje och positivism. Fisken tvivlar på sig själv och kan offra sig hur mycket som helst för sin partner, men Väduren har svårt att ta emot och att känna för någon som inte bryr sig om att hävda sig.

       Fisken ihop med Oxen, kan älska varandra, men inte utan förvirring. Fisken ville gärna känna Oxens ro och vara lika nöjd med livet som den är, Oxen har mycket svårare att se vad Fisken söker eller känner. Fiskens självuppoffrande vilja ser Oxen som nästan pinsam, så det kan bli ett förhållande av enkelriktad kärlek.

       Fisken ihop med Tvillingarna, blir en ganska rörig relation. Fiskens sökande, undrande och letande eldar på under Tvillingens allmänna nyfikenhet. Var ska de ha tid att finna varandra? De är båda rastlösa, men av olika skäl. Tvilling trivs men Fisk längtar. De undviker varandra för att inte frustreras.

       Fisken ihop med Kräftan, blir den relation där Kräftan dominerar och stärker och tröstar den vilsna Fisken. Däremot har de svårt, eftersom Kräftan inte verkar behöva den uppoffring som Fisken vill göra, och Fisken har svårt att ta emot den omsorg Kräftan ger honom.

       Fisken ihop med Lejonet, blir säkerligen ett förhållande där Lejonet totalt dominerar och Fisken är oändligt följsam, självuppoffrande. Det är dock lite pinsamt för Lejonet med en så villig undersåte, och det dröjer inte alltför länge innan Fisken känner att Lejonet trots allt inte var den rätta.

       Fisken ihop med Jungfrun, har svårt att förstå varandra. Jungfrun kan inte begripa vad det är som Fisken söker efter, och tycker att han borde se till vardagen i stället för till drömmarna. Fisken hittar inga svar i Jungfruns logik, och tvivlar på dennes perspektiv.

       Fisken ihop med Vågen, kan hitta varandra och bli kvar. Fisken finner ett slags ro i Vågens balans och principfasthet. Vågen kan stimuleras av Fiskens foglighet och beundra hans självuppoffring, vilken gentemot Vågen blir ganska skonsam.

       Fisken ihop med Skorpionen, är båda känslobaserade människor, men hos Fisken levs allt ut och han blottar sig gärna. Skorpionen kan lätt frestas att bolla väl hårdhänt med Fiskens sensibilitet, och irriteras av det låga motståndet. Tillsammans har de dock rika upplevelser.

       Fisken ihop med Skytten, har nog mycket svårt att gå ihop. En tid kan de förenas, när Skytten strävar mot samma mål som Fisken för ögonblicket söker efter. Men snart ändras deras kurser och de far ohjälpligt isär. Deras relation är hastig, förvirrande och oviss.

       Fisken ihop med Stenbocken, är ett förhållande mellan två som illa förstår varandra. Stenbocken tycker att Fisken är svag och förvirrad. Fisken kan en tid beundra Stenbocken, men tycker nog snart att denna är okänslig och lite skygglappsmässig. Stenbocken kan en tid utnyttja Fisken, som inte skyr sådant, men blir med tiden oroad och irriterad på dess svävande väsen.

       Fisken ihop med Vattumannen, är en lyckad förening av den som tänker, analyserar och förstår med den som söker och lyssnar. Det kräver dock att det fungerar med Vattumannen som läraren och Fisken som eleven. Skevar det i deras försök att leva sig in i de rollerna, vill de nog slippa varandra.

       Fisken ihop med Fiskarna, är två sensitiva, bräckliga, hastiga, sökande själar som på något underligt vis råkat få fatt i varandra. De vet inte till sig av ömsesidiga självuppoffringar, och skulle väl skynda ifrån varandra om de inte vore så ömsinta att de inte vill bryta upp av rädsla för att den andra ska bli förkrossad. Man kan dock tänka sig att båda delar sin kärlek till någon tredje.


Stjärnbilden Fiskarna. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.
Stjärnbilden Fiskarna. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.


Mer om ditt stjärntecken Fiskarna

Klicka på rubriken för att läsa mer om vad astrologin har att berätta om just ditt stjärntecken Fiskarna och vad det betyder för din personlighet.


Horoskop för två

Partnerhoroskop, synastri, är så mycket mer än att jämföra stjärntecken. Den kompletta astrologiska bilden av en relation ges bara genom jämförelse av de båda personernas hela horoskop. Klicka på rubriken för att läsa mer om det.

       Ändå kan det vara lärorikt att titta på hur de olika stjärntecknen gör sig i par. På nedanstående sidor ger jag några tips på hur man kan resonera när man parar ihop soltecken och hur sådana jämförelser fungerar.

Väduren passar

Oxen passar

Tvillingarna passar

Kräftan passar

Lejonet passar

Jungfrun passar

Vågen passar

Skorpionen passar

Skytten passar

Stenbocken passar

Vattumannen passar

Fiskarna passar


Vilket stjärntecken är du mest lik?

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik — oavsett vilket tecken du är född i. Klicka på rubriken.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu