Allt om horoskop och astrologi
av Stefan Stenudd

MENY
STJÄRNTECKEN
HOROSKOP
TEST


Årshoroskop

Vad de säger och hur de görsEtt av de vanligaste sätten att använda astrologin för att ge förutsägelser om framtiden är via årshoroskop. Då granskas dels planeternas positioner precis vid nyår och dels hur de sedan rör sig över stjärnhimlen under året. Astronomin gör det möjligt att beräkna detta långt i förväg med stor exakthet.


Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor.
Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.

         Ett horoskop är en schematisk bild av stjärnhimlen vid en viss tidpunkt och sett från en viss plats på jorden. Vid ett personligt horoskop är det tidpunkten och platsen för födelsen, men metoden kan användas på många andra sätt. Man kan göra horoskop för allt som har en tidpunkt och en plats.

       Årshoroskop är en sådan användning. Ett grundläggande årshoroskop över hur året kommer att gestalta sig för hela världen görs på tolvslaget under nyårsnatten och platsen är Greenwich, England — eftersom det är därifrån vår värld utgår med sin tidräkning. Här är detta årshoroskop för 2018:


2018 års horoskop baserat på nyåret och GMT.
Årshoroskopet för 2018, baserat på nyåret och Greenwich Mean Time, vilket gör det till ett världshoroskop för året. Klicka på bilden för att läsa min tolkning av det i sin helhet (på engelska).


       Ur detta årshoroskop kan läsas allmänna tendenser för året, som inverkar på hela mänskligheten — i alla fall till den grad att de flesta av oss märker det. Det kan också användas som utgångspunkt för de årshoroskop som behandlar varje stjärntecken för sig.

       När man gör ett personligt årshoroskop är det en transit baserad på samma tidpunkt, men platsen är inte Greenwich utan den ort där man bor. Transiten är en kombination av två horoskop, i detta fall det egna födelsehoroskopet och nämnda nyårshoroskop. Förutsägelserna baseras på hur planeterna i de båda horoskopen förhåller sig till varandra — även hur de transita planeterna sedan rör sig under året.

       Det personliga årshoroskopet enligt ovan är det mest exakta, eftersom det innehåller alla de astrologiskt signifikativa ingredienserna. Om du vill ha en fullödig bild av vad du kan förvänta dig av året är det så du bör göra.

       Men det är förstås både omfattande och komplicerat. En lättsam fingervisning kan man få av att hålla sig enbart till soltecknet, alltså det stjärntecken där solen befann sig när man föddes. Det kan aldrig bli lika tillförlitligt eller klargörande, men det kan fungera som ett slags introduktion.

       Ett stjärnteckenbaserat årshoroskop utgår också från nyårshoroskopet, men här granskas blott hur planeterna befinner sig i förhållande till stjärntecknet i fråga. Man tittar också på hur planeterna rör sig under året — återigen blott i förhållande till det specifika stjärntecknet.

       Viktigast då är förstås om planeter befinner sig i detta stjärntecken. Det har störst betydelse för hur årshoroskopet för det stjärntecknet ska tolkas. Alla som är födda i samma stjärntecken bör under året känna av effekten av planeter som befinner sig där — mer eller mindre, beroende på hur deras personliga horoskop ser ut exakt.

       Man kan också titta på planeter som befinner sig i aspekt till stjärntecknet i fråga — opposition, trigon, kvadratur eller sextil. De har inte lika tydlig påverkan på året, utan verkar snarare liksom indirekt. Men de bör begrundas i stjärntecknets årshoroskop och de kan ha mycket märkbar betydelse för hur året gestaltar sig. Det gäller speciellt de yttre planeterna, som rör sig långsamt genom zodiaken.


Stjärntecken för alla datum

Är du säker på att du har rätt stjärntecken? Räkna ut det astrologiska stjärntecknet för ditt födelsedatum exakt, i detta enkla formulär. Du får också veta på vilken grad i tecknet solen var då. Klicka på rubriken.


Horoskop för nya millenniet

Framtiden i stjärnhimlen. Astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet, tusen år framåt i tiden! Jag visar hur det går till att tolka framtiden för enskilda länder och hela världen. Hela boken Horoskop för nya millenniet online.


Sveriges horoskop

Horoskop går att ställa på hela länder, bara man har något som kan kallas deras födelse eller en annan tidpunkt i historien som varit avgörande för landet. Läs om Sveriges horoskop, hur det är beräknat och vad det berättar om vårt land och dess framtid.


Stjärnbilden Vattumannen. Från Hevelius, Firmamentum, 1690.

Vattumannens tidsålder

De astrologiska tidsåldrarna är epoker på dryga 2000 år, som kännetecknas av det stjärntecken vårdagjämningspunkten befinner sig i under dess långsamma färd genom zodiaken. Vi är i slutet på Fiskarnas tidsålder, trons epok, och på väg in i Vattumannens tidsålder, som är kunskapens era. Läs mer om vad det betyder och när det inträffar.Andra böcker av mig


Homo rudis och världens uppkomst, av Stefan Stenudd.

Homo rudis och världens uppkomst

Skapelsemyternas innehåll och mönster, samt hur de har tolkats genom århundradena, av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Nu även som Kindle ebok på Amazon.

Tao te ching, av Lao Tzu — översatt och kommenterad av Stefan Stenudd.

Tao te ching, taoismens källa

Den kinesiska klassikern om stillsamhetens livsvisdom enligt Lao Tzu, i svensk tolkning med utförliga förklaringar av Stefan Stenudd. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.Meny


Allt om ditt stjärntecken och vad det säger om dig enligt astrologin:

Symbolen för Vädurens stjärntecken.Väduren


Symbolen för Oxens stjärntecken.Oxen


Symbolen för Tvillingarnas stjärntecken.Tvillingarna


Symbolen för Kräftans stjärntecken.Kräftan


Symbolen för Lejonets stjärntecken.Lejonet


Symbolen för Jungfruns stjärntecken.Jungfrun


Symbolen för Vågens stjärntecken.Vågen


Symbolen för Skorpionens stjärntecken.Skorpionen


Symbolen för Skyttens stjärntecken.Skytten


Symbolen för Stenbockens stjärntecken.Stenbocken


Symbolen för Vattumannens stjärntecken.Vattumannen


Symbolen för Fiskarnas stjärntecken.FiskarnaStjärnteckentest

Vilket stjärntecken är du mest lik?


Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt astrologiska stjärntecken exakt.


Sveriges NATO-horoskop

Astrologisk analys av den svenska anslutningen till NATO.


Allt om horoskop och astrologi

Hela boken Ställ och tolka ditt horoskop online.

Förord


Astrologins beståndsdelar


Solen i horoskopet — ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer


Planeterna i zodiaken


Ascendenten (AC) och husen i zodiaken

AC i Väduren

AC i Oxen

AC i Tvillingarna

AC i Kräftan

AC i Lejonet

AC i Jungfrun

AC i Vågen

AC i Skorpionen

AC i Skytten

AC i Stenbocken

AC i Vattumannen

AC i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Astrologiska förutsägelser för hela 2000-talet, samt utförliga beskrivningar av hur astrologisk tolkning av Sveriges och hela världens horoskop går till.


Om Cookies och GDPR


My Astrology Site in English


Complete Horoscope

Complete Horoscope

My English website about true classical astrology and the complete horoscope, with many examples and explanations.


Mina andra hemsidor

På svenska:

Stenudd.se

Taoismen

Blogg

In English:

Stenudd.com

Tarot Card Meanings

I Ching Online


Mina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop — ny upplaga 2021. 380 sidor. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.


Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.

Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Capricorn Zodiac Sign, by Stefan Stenudd.

Capricorn Zodiac Sign

Stefan Stenudd's book on the astrological meanings of the star sign Capricorn, its personality traits, compatibility with other signs, archetype, and on and on. Klicka på bilden för att se boken på Amazon.SE, där den är billigast.


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd


Om mig
Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelsemyternas tankemönster. Klicka på bilden för att komma till min hemsida.

Astrologi.nu — allt om astrologi, horoskop och stjärntecken.


© Stefan Stenudd, astrologi.nu