Allt om horoskop, astrologi och stjärntecken

Allt om horoskop, astrologi och stjärntecken       astrologi.nu


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd

Om mig

Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelse­myternas tanke­mönster. Min hemsida: stenudd.seDitt stjärntecken:

VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA

Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt stjärntecken exakt.

Årshoroskop för 2014

Väduren 2014

Oxen 2014

Tvillingarna 2014

Kräftan 2014

Lejonet 2014

Jungfrun 2014

Vågen 2014

Skorpionen 2014

Skytten 2014

Stenbocken 2014

Vattumannen 2014

Fiskarna 2014


Allt om horoskop:


Förord


Astrologins beståndsdelar

Horoskopet

Zodiaken

Planeterna

Husen

Aspekterna

Astrologins utveckling

Vad ska man tro?


Solen i horoskopet - ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer

Kombinationerna


Planeterna i zodiaken


Ascendenten och husen i zodiaken

Ascendenten i Väduren

Ascendenten i Oxen

Ascendenten i Tvillingarna

Ascendenten i Kräftan

Ascendenten i Lejonet

Ascendenten i Jungfrun

Ascendenten i Vågen

Ascendenten i Skorpionen

Ascendenten i Skytten

Ascendenten i Stenbocken

Ascendenten i Vattumannen

Ascendenten i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker

Speciella frågor

Planetåldrarna

Förutsägelser

Alternativa horoskop

Världsliga horoskop

Sveriges horoskop


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Böcker av Stefan Stenudd:

Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.
Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris.


Qi - öva upp livskraften, av Stefan Stenudd.
Qi - öva upp livskraften

Qi (också stavat chi och ki) är det österländska begreppet för livsenergi. Den här boken förklarar principerna och ger ett stort antal mycket enkla men effektiva övningar för hur du stimulerar din livskraft. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris.


Astrology in English:

Complete Horoscope
COMPLETE HOROSCOPE
English website about classical astrology, by Stefan Stenudd.
ZODIAC SIGNS
Aries
Taurus
Gemini
Cancer
Leo
Virgo
Libra
Scorpio
Sagittarius
Capricorn
Aquarius
Pisces

Andra hemsidor
av Stefan Stenudd:

På svenska:
Stenudd.se
Myter
Taoismen
Böcker

In English:
Stenudd.com
Tarot Meaning
I Ching Online
Qi EnergyVäduren

Utmanarens stjärntecken i horoskopet

Vädurens stjärntecken
Stjärntecknet Väduren (Aries).
Illustration från Hyginus, Poeticon astronomicon, 1482.

I varje eldtecken blir solen stark och klart märkbar. Det är dock inte så uppenbart som man kunde tro. Vädurarnas botten är djupare. Den iver, stolthet och kamplust som i Väduren borde vara tydlig, har sällan en så uppenbar form. Man måste komma ihåg att Vädurens motto är "jag är", vilket pekar mot dess främsta kännetecken: stoltheten.     Solen i Väduren borgar för en stor självkänsla och stolthet, men det krävs till exempel en Mars för att lyfta fram tävlaren och den hetsiga. Stoltheten är en realitet och ett krav som inte får kränkas, men den gäller det inre och personliga som sällan berörs i umgänget, varför det kan vara kinkigt att fullt se dess styrka och betydelse.

     Väduren kan till och med uppträda med extra ödmjukhet, i avsikt att skydda sin stolthet, men kränks denna på allvar är det lätt att se hur viktig stoltheten ändå är. Då vaknar den ilska man brukar koppla till Vädurens stjärntecken.

     Väduren är verkligen iverns och aktivitetens stjärntecken. Allt som gäller eld gäller särskilt tydligt för Väduren, som kan sägas vara det mest typiska eldtecknet. Med Väduren går allt fort och entusi­astiskt, gärna improviserat. Hastigt påkommet och lika hastigt överståndet.

     Vädurkaraktären är rastlös­heten, som ständigt är i gång och ofta förivrar sig. Utmaningar, tävling, stordåd är i Vädursmak. Att kämpa och segra, chansa och våga. Väduren spränger genom alla hinder och vänder sällan på huvudet, för att se vad han lämnat bakom sig. Ett typiskt Vädur­uttryck är: "Än sen då!"


Vädurens symbol

Fakta om Väduren

Stjärntecken:

Element / Tillstånd:

Härskare / Exalterar:

Nyckelord:

Motto:

Karaktär:

Datum:

Arketyp:

Väduren, Aries

Eld / Kardinal

Mars / Solen

Aktivitet

"Jag är."

Utmanare

21 mars - 19 april

KrigarenVädurens stjärnbild
Stjärnbilden Väduren.
Från Hevelius, Firmamentum, 1690.

Vädurens tre typer

Varje stjärntecken indelas i tre delar om 10° var, som kallas dekader (eller dekaner). Den första har en kardinal tendens, den andra fast och den tredje rörlig - oavsett vilken kvalitet stjärntecknet som helhet har. Därmed nyanseras den astrologiska betydelsen för stjärntecknet, beroende på vilken dekad solen befinner sig i. Här är Vädurens tre dekader och vad de säger om personer födda med solen där:


Alla födda
21-31 mars
Vädurens kardinala dekad

Eftersom Väduren är ett kardinalt stjärntecken, blir solen här som mest Vädurlik, det vill säga exceptionellt stolt. Personer födda med solen i Väduren kan visa en hel del av den iver och aktivitetslust som hör Väduren till, men framför allt den stora stolthet som inte tål att ruckas det allra minsta. Det är farligt att såra dessa Vädurar eller ens vara dem till olag. De har en förtjusning, en brådska inför livet som lämnar andra matta. Aldrig verkar de få nog, aldrig slå sig till ro. Man har en känsla av att de kardinala Vädurarna vill förbränna sig i rekordfart. De älskar att trotsa hinder och söka utmaningar, som om de föddes springande. Huvudet bärs högt och blicken är skarp. Dessa Vädurar är handlingsmänniskor mer än något annat och verkar ha som mål i livet att hinna med så mycket som möjligt, att få utlopp för sin energi och vinna erkännande för det.

     Den kardinala Vädurens förhållande till fadern är långt ifrån konfliktfritt. Båda är stolta och krävande, och hamnar ofta på kollisionskurs med varandra - det är sällan fråga om annat än en händelserik och intensiv relation, om inte solen är placerad i åttonde till tolfte huset.


Alla födda
1-10 april
Vädurens fasta dekad

Denna dekad må inte vara den bästa för Väduren, men den passar solen väl, så det är fortfarande fråga om en stark och tydlig placering. Ännu mer än i den första dekaden visar sig här Vädurens stolthet som ett grundvillkor. En människa med solen i den fasta delen av Väduren lever för sin stolthet och självaktning, som är närmast orubblig. Skulle den rubbas, leder det ofta till allvarliga inre konflikter, men oftast lyckas denna Vädur finna förklaringar som räddar hans självkänsla. Det finns ett starkt inre behov av aktivitet och uttryck för kraft och energi, men det kan ta sig mindre tydliga uttryck. Den fasta Väduren är inte en människa som sitter som på nålar, utan hellre tar det till synes lugnt även i hetsiga situationer, där han rent av trivs som fisken i vattnet. Sällan går det dock så långt att han verkar passiv. Det ska hända mycket omkring denna Vädur. Många järn i elden och flitigt bruk av blåsbälg och ved.

     Allt sker dock i ett tempo han behärskar och med en visshet om att klara av det. Den fasta Väduren tror mycket på sig själv och arbetar i första hand för andras erkännande, liksom för att hans kapacitet ska framstå klart och tydligt. Denna Vädur kämpar målmedvetet tills han är den bästa.

     Den fasta Vädurens förhållande till fadern liknar till en del cowboy­klichén "den här stan är inte stor nog för oss båda" - de breder båda ut sig och vill inte ge varandra tillräckligt rum. Det är dock ingen tvekan om att de är ordentligt stolta över varandra, och totalt sam­mansvurna gentemot andra.


Alla födda
11-19 april
Vädurens rörliga dekad

Denna plats passar varken solen eller Väduren allra bäst, men är en position med nyans. Det kan vara svårt att känna igen den tredje dekadens Vädurar, men utan tvivel går allting fort för dem. Brådska. Ingen rast, ingen tveksamhet - men resultaten, styrkan och målmedvetenheten kan svikta. Det måste röra på sig, och de kan visa prov på en imponerande snabbhet. Även kvick anpassning, följsamhet och evig spänst hör de rörliga Vädurarna till. När de gör något, dröjer det inte länge förrän de är klara, men kvaliteten på resultatet sviktar.

Vädurens stjärntecken, kalligrafi av Stefan Stenudd.
Vädurens stjärntecken. Kalligrafi i tusch av Stefan Stenudd.


     Den rörliga Väduren har en stolthet som ofta kommer i kläm och inte är så absolut som i de tidigare dekaderna. Frustrationen i denna solposition leder både till inre oro och känslor av misslyckande, samtidigt som den öppnar möjligheter för en friskhet i grepp, ett mod inför nyheter och en foglig rörlighet som ofta räddar och leder till mycket gott. Denna Vädur utvecklar samhället genom att finna nya vägar och själv våga vara den första att gå dem. Den rörliga Väduren är den smidiga och anpassningsbara, om än inte utan gnistor.

     Den rörliga Vädurens förhållande till fadern känns ofullgånget. Trots att de gör mycket tillsammans och finner många tillfällen till kontakt finns det inte tid nog att nå varandra på djupet. Man fungerar hyfsat ihop, men det är aldrig fråga om någon innerlig relation. Det kan tidvis blixtra av konflikter, men de blir aldrig långvariga.


Hur ditt stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.

Hur Väduren passar ihop
med andra stjärntecken

Genom astrologin kan man också jämföra sitt horoskop med sin partners. Det kallas partner­horoskop eller synastri. Se mer om det här: Horoskop för två.

     Här beskrivs hur ditt zodiaktecken Väduren gör sig i par med andra stjärntecken:

Hur Väduren passar ihop
med andra stjärntecken


Väduren 2014

Klicka på rubriken för att se vad 2014 har i beredskap för Väduren.NÄSTAMina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop - nu i pocket, reviderad och utvidgad. 527 sidor! Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.© Stefan Stenudd