Allt om horoskop, astrologi och stjärntecken

Allt om horoskop, astrologi och stjärntecken       astrologi.nu


Stefan Stenudd

Stefan Stenudd

Om mig

Jag är författare till flera böcker om astrologi, samt annan facklitteratur och romaner. Jag är även idéhistoriker med forskning i skapelse­myternas tanke­mönster. Min hemsida: stenudd.seDitt stjärntecken:

VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA

Stjärntecken för alla datum

Räkna ut ditt stjärntecken exakt.

Årshoroskop för 2014

Väduren 2014

Oxen 2014

Tvillingarna 2014

Kräftan 2014

Lejonet 2014

Jungfrun 2014

Vågen 2014

Skorpionen 2014

Skytten 2014

Stenbocken 2014

Vattumannen 2014

Fiskarna 2014


Allt om horoskop:


Förord


Astrologins beståndsdelar

Horoskopet

Zodiaken

Planeterna

Husen

Aspekterna

Astrologins utveckling

Vad ska man tro?


Solen i horoskopet - ditt stjärntecken


Horoskopets kombinationer

Kombinationerna


Planeterna i zodiaken


Ascendenten och husen i zodiaken

Ascendenten i Väduren

Ascendenten i Oxen

Ascendenten i Tvillingarna

Ascendenten i Kräftan

Ascendenten i Lejonet

Ascendenten i Jungfrun

Ascendenten i Vågen

Ascendenten i Skorpionen

Ascendenten i Skytten

Ascendenten i Stenbocken

Ascendenten i Vattumannen

Ascendenten i Fiskarna


Planeterna i husen


Aspekterna i horoskopet


Tolkning av horoskopet


Några tolkningstekniker

Speciella frågor

Planetåldrarna

Förutsägelser

Alternativa horoskop

Världsliga horoskop

Sveriges horoskop


Partnerhoroskop


Gör det själv


Efterord


Horoskop för nya millenniet

Böcker av Stefan Stenudd:

Your Health in Your Horoscope, by Stefan Stenudd.
Your Health in Your Horoscope

Stefan Stenudd's book on medical astrology, how to use your horoscope to learn about your health. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris.


Qi - öva upp livskraften, av Stefan Stenudd.
Qi - öva upp livskraften

Qi (också stavat chi och ki) är det österländska begreppet för livsenergi. Den här boken förklarar principerna och ger ett stort antal mycket enkla men effektiva övningar för hur du stimulerar din livskraft. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris.


Astrology in English:

Complete Horoscope
COMPLETE HOROSCOPE
English website about classical astrology, by Stefan Stenudd.
ZODIAC SIGNS
Aries
Taurus
Gemini
Cancer
Leo
Virgo
Libra
Scorpio
Sagittarius
Capricorn
Aquarius
Pisces

Andra hemsidor
av Stefan Stenudd:

På svenska:
Stenudd.se
Myter
Taoismen
Böcker

In English:
Stenudd.com
Tarot Meaning
I Ching Online
Qi EnergyJungfrun

Granskarens stjärntecken i horoskopet

Jungfruns stjärntecken
Stjärntecknet Jungfrun (Virgo).
Illustration från Hyginus, Poeticon astronomicon, 1482.

Jungfrun är ett snårigt stjärntecken med sidor av både intellektualism och materialism. Människor med solen i Jungfrun är över lag en svårlirkad samling, med sinne för detaljer och tveksamhet inför förändring - inte ovilja direkt, men ett ordentligt mått betänk­samhet.     Jungfrur litar inte på sådant som sker plötsligt, utan ser det som en grundlag att var sak ska ta sin tid. Ändå är Jungfrun envis med att genomföra de förändringar som efter noggrann analys har visat sig nödvändiga.

     Jungfruns sinne för detaljernas betydelse och energi för tålamodskrävande petimeterarbete gör Jungfrun värdefull när det gäller att realisera såväl stora som små planer. Jungfrur visar stor flit och arbetsvilja.

     Jungfrun är det trägna och flitiga arbetets stjärntecken. Att aldrig hoppa på något obetänkt, att i stället alltid noggrant granska och kritisera och tänka igenom är kännetecknande för Jungfrun. Inte ett enda förhastat drag.

     Trots all noggrannhet och omsorg med detaljer är Jungfrun den som ofta ångrar sig efteråt och tänker på alla "i stället". Det finns inget slarv hos Jungfrun, inget som är för smått för att hoppas över. Allt går med samma eftertänksamhet.

     Det kritiska sinnelaget gör att mycket som inte riktigt duger aldrig blir av, men när det väl kommer till handling är Jungfrun närmast outtröttlig. Jungfruattityden präglas av mycken tvek­samhet. Jungfrun säger ofta "Tänk dig för!"


Jungfruns symbol

Fakta om Jungfrun

Stjärntecken:

Element / Tillstånd:

Härskare / Exalterar:

Nyckelord:

Motto:

Karaktär:

Datum:

Arketyp:

Jungfrun, Virgo

Jord / Rörlig

Merkurius / Venus

Kritik

"Jag granskar."

Inspektör

23 augusti - 22 september

HantverkarenJungfruns stjärnbild
Stjärnbilden Jungfrun.
Från Hevelius, Firmamentum, 1690.

Jungfruns tre typer

Varje stjärntecken indelas i tre delar om 10° var, som kallas dekader (eller dekaner). Den första har en kardinal tendens, den andra fast och den tredje rörlig - oavsett vilken kvalitet stjärntecknet som helhet har. Därmed nyanseras den astrologiska betydelsen för stjärntecknet, beroende på vilken dekad solen befinner sig i. Här är Jungfruns tre dekader och vad de säger om personer födda med solen där:


Alla födda
23 augusti-1 september
Jungfruns kardinala dekad

Här går Jungfruns kritiska drag nästan en aning långt. Aldrig är han nöjd, aldrig vill han ge med sig i dispyter. Det är en envishet som kan nå till månen, men den är aningen svår för andra att leva med. Den med solen i denna del av Jungfrun har den största tillit till sin egen förmåga - särskilt när det gäller praktiska ting. Vidare är Jungfrun duktig på att organisera både sitt eget och andras arbete, få rutiner att fungera och bringa ordning i det vildaste kaos. Utan ett meningsfullt arbete är den kardinala Jungfrun djupt olycklig.

     För att denna Jungfrus arbete ska vara meningsfullt behöver det absolut inte vara särskilt märkvärdigt, men det ska ge möjlighet till konkretisering och svåra problem att bita i. En utmaning i det lilla. Den kardinala Jungfrun är vardags­människan som ser dramatik och finner glädje i rutinen. Svårigheter gör honom nästan munter. Det är svårt att finna knepigheter som denna Jungfru går bet på, om han bara får tid. Med solen i denna del av Jungfrun har han en intolerant sida, en brådska att fixa och färdigställa som kan leda honom lite galet, liksom en tendens att döma andra människor och deras insatser lite väl förhastat.

     Den kardinala Jungfruns förhållande till fadern är ingen dans på rosor. De är aldrig riktigt nöjda med varandra, snabba till kritik och otåliga inför varandras brister. En viss avsaknad av förståelse, eller ens vilja till förståelse. Men får de något vettigt att ge sig på tillsammans, är de skickliga kompanjoner. Som par är de också snabba att lösa alla familjens vardagsproblem.


Alla födda
2-11 september
Jungfruns fasta dekad

Detta är den sävliga arbetarens dekad i Jungfrun. Den som får allt uträttat, hur knepigt det än kan vara, hur omfattande det än är - men i sinom tid. Det går sällan fort, men det blir bra gjort. Med sävlig säkerhet och kompetens benar den fasta Junfrun upp varje svårighet och löser sedermera den mest gordiska av knutar. Status quo är idealet, vardag, vanor och rutin. Det välkända, var­aktiga är den fasta Jungfruns hemmaplan och grund till hans trivsel. Den som har solen i denna del av Jungfrun framför sin kritik sansat men är ändå omed­görlig. Varje åsikt står han oändligt fast vid, men brukar ha resonerat länge innan han nådde den. Områden där denna Jungfru inte känner sig viss vägrar han att uttala sig om.

     Den fasta Jungfrun är vansinnigt metodisk i allt han företar sig, och arbetet är centrum i hans liv - ett arbete han sällan byter eller avviker ifrån. Livet är för denna Jungfru den sega marschen av träget arbete från vagga till grav. Den som har solen i denna del av Jungfrun axlar villigt sina bördor och följer de strängaste discipliner utan svårighet. Man ser inte mycket av den fasta Jungfruns självförverkligande eller utlevnad men han är trygg i vissheten om att minsann dra sitt strå till stacken, och känner närmast ett förakt för människor som inte lika ihärdigt uppfyller sina plikter.

     Den fasta Jungfruns förhållande till fadern är aningen bistert, även om de mestadels är överens. De lever båda efter ganska stränga regler i sitt förhållande, där inte så mycket händer av känsloutbrott eller förändring. De umgås i avspända former genom att utföra gemensamma enkla sysslor. Man får känslan av att de känt varandra i tusen år. De är väl medvetna om varandras brister och grinar illa åt dem, men är inte alltför högröstade i sin kritik.


Alla födda
12-22 september
Jungfruns rörliga dekad

I denna del av Jungfrun finns rastlöshet och den närmast obotliga kritiken mot sig själv och mot andra. Den rörliga Jungfrun är den ständiga tvivlaren, som aldrig vågar sätta sitt hopp till planer eller löften, knappt ens när de realiserats. Alltid hör man denna Jungfrus varningar och tvivel, aldrig släpper han på det evigt vaksamma förnuftet - vilket självklart gör honom värdefull, om än inte alltid så uppmuntrande. Den som har solen i denna del av Jungfrun har en förmåga att behärska detaljer och intrikata mönster som är närmast otrolig. Inget är för fint eller gyttrigt för honom att bena ut. Den rörliga Jungfrun är hela tiden på gång att sortera och ordna sitt liv, men når aldrig ett helt färdigt resultat. Det gäller över huvud taget hans arbete. Självkritiken är så svårtystad att den rörliga Jungfrun evinnerligen kan hålla på att revidera och putsa på sina verk, utan att någonsin bli helt nöjd och helt färdig. Att rätta till kan vara närmast en mani, men en för andra människor värdefull egenskap.

Jungfruns stjärntecken, kalligrafi av Stefan Stenudd.
Jungfruns stjärntecken. Kalligrafi i tusch av Stefan Stenudd.


     Denna Jungfru har en tydligt intellektuell prägel, en strävan efter att förstå eller ha klart för sig. Den rörliga Jungfrun uppskattar att studera, lära utantill och göra rader av anteckningar. Samvetsgrannheten är så stor att den ibland blir svåröverskådlig. En aning paradoxalt. Det oroliga ordningssinnet.

     Den rörliga Jungfruns förhållande till fadern är labilt. De har lite svårt att härda ut med varandras brister, men vet inte hur de ska komma tillrätta med dem, eller ens påpeka dem. Det känns som om något ofullgånget existerar mellan dem. De har känslor för varandra men svårigheter att ge uttryck för dem. Därför lever de i en föreställning om att de skulle kunna ha utvecklat ett så mycket bättre förhållande, om bara saker och ting varit annorlunda, eller om de finge försöka från början.


Hur ditt stjärntecken passar ihop med de andra stjärntecknen.

Hur Jungfrun passar ihop
med andra stjärntecken

Genom astrologin kan man också jämföra sitt horoskop med sin partners. Det kallas partner­horoskop eller synastri. Se mer om det här: Horoskop för två.

     Här beskrivs hur ditt zodiaktecken Jungfrun gör sig i par med andra stjärntecken:

Hur Jungfrun passar ihop
med andra stjärntecken


Jungfrun 2014

Klicka på rubriken för att se vad 2014 har i beredskap för Jungfrun.NÄSTAMina astrologiböcker

Ställ och tolka ditt horoskop, av Stefan Stenudd

Ställ och tolka ditt horoskop

Stefan Stenudds bok med allt om astrologi och hur du tolkar ditt horoskop - nu i pocket, reviderad och utvidgad. 527 sidor! Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.


Horoskop för nya millenniet, av Stefan Stenudd.

Horoskop för nya millenniet

Stefan Stenudds bok om horoskop för länder och hela världen, med astrologiska förutsägelser om hela 2000-talet och handledning i hur mundan astrologi går till. Klicka på bilden för att se boken på AdLibris nätbokhandel.
Mer om boken på förlagets hemsida.© Stefan Stenudd